Politika

Republika Srpska dobila predsjednicu

Željka Cvijanović preuzela dužnost predsjednika Republike Srpske

Novoizabrani predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović preuzela je, u Palati Republike, dužnost od Milorada Dodika.

Cvijanovićevu je ispred Palate, uz zvuke himne “Moja Republika”, dočekao Počasni vod Ministarstva unutrašnjih poslova, a prethodno je položila svečanu zakletvu u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Dodik je Cvijanovićevoj predao zastavu i Ustav Republike Srpske, a nakon toga su zajedno potpisali izjavu o primopredaji dužnosti.

Dodik se zahvalio svima u Palati Republike na saradnji koju su imali u proteklih osam godina i istakao da je veoma ponosonan jer su “sačuvali RS”.

Cvijanovićeva se zahvalila Dodiku i građanima koji su omogućili da se brzo implementiraju izborni rezultati.

“Radiću ovaj posao časno i odgovorno. Odnosiću se prema građanima i institucijama časno. Moram reći da je izazovno kada nakon Milorada Dodika dolazite na neku funkciju, tako je bilo kada sam dolazila u Vladu, ali imali smo odličnu saradnju i uvjerena sam da ćemo tako nastaviti. Sa Miloradom Dodikom na funkciji srpskog člana Predsjedništva svi izazovi će biti manji”, rekla je Cvijanovićeva i zahvalila se ljudima sa kojima je sarađivala dok je obavljala funkciju premijera.

Cvijanovićeva na funkciji predsjednika RS nasljeđuje Dodika koji je tu dužnost obavljao u prethodna dva mandata. Dodik je na oktobarskim izborima izabran za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda.

Izvor
Nezavisne novine
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!