Politika

Novi grafit osvanuo na zgradi sjedišta DNS-a: Laku noć Marko, tvoj Ogi (FOTO)

Grafit “Laku noć Marko, tvoj Ogi” osvanuo je jutros na objektu u kojom se nalazi sjedište DNS-a u Banjaluci.
Autor grafita aludira na predsjednika stranke Marka Pavića i potpredsjednika Ognjena Tadića, kojem je, kako saznaje Srna u DNS-u, vrh stranke obećao da će biti delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH gdje je proveo i prošli mandat.

Ovo je drugi put da je grafit ispisan na zidu poslije postizbornih potresa unutar DNS-a.

Na prvom grafitu pisalo je “Marko vrati pare, tvoj Milan”, a autor je aludirano na Pavića i potpredsjednika stranke Milana Radovića, za koga se smatra da je jedan od najbogatijih članova DNS-a.

Dio stranke okupljen oko Pavića, Radovića i Tadića ostao je bez pozicije predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske na koju je imenovan donedavni zamjenik predsjednika DNS-a Nedeljko Čubrilović.

Funkcioneri i lokalni odbori stranke koji podržavaju Čubrilovića upozoravali su da se DNS udaljava od svojih osnovnih principa zbog favorizovanja novopridošlih članova i ulaska bogatih ljudi u stranku i njihovog postavljanja na visoke pozicije u DNS-u.

Predsjedništvo DNS-a isključilo je iz stranke Čubrilovića i još nekoliko poslanika i funkcionera stranke zbog toga što za predsjednika Narodne skupštine Srpske nisu podržali Duška Ivića kojeg je za tu poziciju predložio ovaj stranački organ.

Izvor
srpskainfo
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!