Magazin

Najlakša vježba koja će u dvije sedmice smanjiti stomak (VIDEO)

U ovoj vježbi disanjem se aktiviraju i jačaju najdublji abdominalni mišići

Ravan i čvrst stomak sigurno će biti jedna od novogodišnjih želja u 2018. koju će mnogi poželjeti. I onda se zapitati koliko će samo trbušnjaka morati napraviti da bi to postigli. No mi imamo odličnu vijest jer postizanje najpoželjnijeg stomaka i ne mora biti toliko teško. Pronašli smo najlakšu vježbu koja će za svega dvije sedmice “isisati” trbuščić.

Za ravan stomak ne morate se mučiti i raditi beskonačan broj “omraženih” trbušnjaka. Naime, pronašli smo najlakšu vježbu za postizanje ravnog stomaka, a što je najbolje, fitness stručnjaci tvrde da je i efikasnija od tako teških trbušnjaka. Tajna ove vježbe koja se naziva isisavanje stomaka ne može biti jednostavnije – samo morate pravilno disati.

Loading...

U ovoj vježbi disanjem se aktiviraju i jačaju najdublji abdominalni mišići tako da jednostavno činite kontrakcije, objašnjava Rich Sturla, lični trener u britanskom centru za zdrav život Results Health & Performance.

Radite li ovu vježbu pravilno, ojačaćete cijeli srednji dio tijela te stabilizovati kičmu što će ukloniti bol iz donjeg dijela leđa i poboljšati vam držanje. Ovakva tehnika dubokog disanja i “isisavanja” vazduha iz stomaka dio je pilatesa i joge, no možete je raditi odvojeno od tih vrsta vježbi.

Čim se probudite (idealno bi bilo na prazan želudac i dok ste još u krevetu) legnite na leđa sa savijenim koljenima i stopalima položenima na madracu. Udahnite pa duboko izdahnite i uvucite stomak toliko jako kao da pupak želite “prilijepiti” uz kičmu. Što više usukate stomak to će biti jača kontrakcija i efikasnost ovog pokreta.

Zadržite uvučeni stomak 15 sekundi za početak, a kako napredujete produžite trajanje stiska sve do 60 sekundi, uzimajući plitke udisaje prema potrebi. Ponovite 3 do 5 puta.

Kada ste spremni za težu verziju “isisavanja” stomak, radite vježbu klečeći na koljenima i dlanovima, sjedeći ravno u stolici ili na lopti za pilates.

Nakon određenog vremena vježbanja stomak ćete moći držati stisnutim dok sjedite ili stojite tokom cijeloga dana.

Izvodite li ovu najlakšu vježbu za ravan stomak redovno, zdravo se hranite te radite i svoj uobičajeni trening, rezultate ćete vidjeti i osjetiti već za dvije sedmice, kaže Sturla.

U videu pogledajte precizno izvođenje ove jednostavne i lagane vježbe za ravan i čvrst stomak.

Izvor
Aura
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!