Društvo

Antifašisti u Šibeniku prekinuli promociju knjige koja negira zločine u Jasenovcu (VIDEO)

Šibenski antifašisti na nekoliko su minuta prekinuli promociju kontroverzne knjige Radni logor Jasenovac koja se održavala u šibenskoj biblioteci.

Podsjetimo, riječ je o knjizi filoustaškog revizionista Igora Vukića u kojoj se negira zlo Jasenovca.

Loading...

Jedan od antifašista, predsjednik Udruge antifašističkih boraca Šibensko-kninske županije, pokušao je pročitati imena Šibenčana pogubljenih u Jasenovcu, što mu organizatori i posjetilaci nisu dali.

Antifašisti su nakon toga, uz povike ostatka publike, izašli iz dvorane biblioteke.

Šibenski antifašisti odlučili su se na ovu akciju zgroženi činjenicom da Igor Vukić u svojoj knjizi relativizira ustaške logore u Jasenovcu i to masovno stratište opisuje kao mjesto ugodno za život, u koji su logoraši skoro pa odlazili na godišnji odmor.

Tako smo u prvoj rečenici predstavljanja knjige čuli da se u Jasenovcu radilo samo do podne, a katkad do podne i pol. Logoraši su za okrepu dobivali raznorazne povrtne supice, a katkad je bilo i onih od goveđih kostiju. Tu i tamo uprava logora bi servirala logorašima i nešto konjetine.

“Dopustite mi da pročitam imena Šibenčana pogubljenih u Jasenovcu”, odjednom se iz drugog reda gledališta digao Restović, ali to je sve što je uspio reći.

Nakon toga nastala je dvominutna prepirka i naglašavanje, koje je lako moglo prerasti u ozbiljniji incident da antifašisti nisu napustili biblioteku.

Izvor
Sibenik.in
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!