Politika

Funkcioneri stranke nisu došli na sjednicu Povjereništva za GO DNS-a?

Sjednica Povjereništva za banjalučki Gradski odbor DNS-a održana je danas, a kako saznaje Srna na njoj se od svih pozvanih funkcionera koji su dobili pozicije u ime stranke pojavio samo odbornik u gradskoj Skupštini Ljubo Ninković.

“Na sjednicu su bili pozvani odbornici, načelnici odjeljenja u Gradskoj upravi i direktori gradskih preduzeća i ustanova koji su na te pozicije došli kao kadar DNS-a. Od svih pozvanih u sjedištu stranke u Banjaluci pojavio se samo Ninković. To je jasna poruka vrhu stranke koji je raspustio Gradski odbor i imenovao Povjereništvo da ogromna većina Funkcionera i članstva ne prihvata tu odluku”, rekao je sagovorik Srne iz banjalučkog Gradskog odbora DNS-a.

Predsjednik Povjereništva Stanko Stanić nije odgovarao na telefonske pozive, a član tog tijela Ostoja Barašin tvrdi da će sastanak sa načelnicima odjeljenja, odbornicima i direktorima biti u decembru nakon sjednice Glavnog odbora DNS-a.

“Sastanak sa tim ljudima nismo zakazivali za danas, nego je planiran tek nakon što završimo organizacione stvari. Stav Povjereništva je da ne treba žuriti sa formiranjem novog Gradskog odbora DNS-a”, rekao je Barašin Srni.

On je dodao da je sjednica Povjereništva za Gradski odbor DNS-a bila organizacionog karaktera, te da je definisan plan aktivnosti za naredni period i imenovani koordiatori tih aktivnosti po regionima.

“S obzirom na to da, prema našim pravnim aktima, Povjereništvo može funkcionisati kao rukovodstvo Gradskog odbora za sada nemamo konkretan plan kada će biti gotovo formiranje novog Gradskog odbora”, rekao je Barašin.

Na sjednici Predsjedništva DNS-a 20. novembra iz stranke su isključeni dotadašnji zamjenik predsjednika DNS-a i predsjednik banjalučkog Gradskog odbora Nedeljko Čubrilovića, narodni poslanici Spomenko Stojanović, Spomenka Stevanović i Milan Dakić i predsjednik banjalučkog Regionalnog odbora Damir Ćopić, te raspušten Gradski odbor u Banjaluci i imenovano Povjereništvo.

Ta odluka uslijedila je nakon što su pomenuti funkcioneri glasali i podržali izbor Čubrilovića za predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, dok je Predsjedništvo DNS-a za tu poziciju predložilo Duška Ivića.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!