Privreda

Bogdanić: Banje u Srpskoj dobar proizvod za plasman na tržište

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić rekao je danas da banjama u Srpskoj treba dati institucionalnu podršku resornih ministarstava, jer su dobar proizvod koji se lako može plasirati na tržište.

Bogdanić je rekao da u Srpskoj postoji dobra tendencija da se u okviru novih banjskih razviju i nove zdravstvene procedure kako bi se usluge proširile i na ostale grane medicine, kao što su stomatologija, estetska hirurgija i ortopedija.

Loading...

On je naveo da je to moguće s obzirom da su ljekari dobro edukovani i da postoji i dobro obučen menadžment u prodaji.

Uoči manifestacije 15. “Dani Banje Vrućice” u Tesliću, Bogdanić je rekao novinarima da su usluge “Banje Vrućice” u rehabilitaciji danas značajno proširene u odnosu na početne kardiovaskularne, a u prilog tome ide i dobra saradnja sa Fondom zdravstvenog osiguranja Srpske i drugim udruženjima.

“Budućnost leži u širenju zdravstvenih usluga na okolna tržišta, što se ovdje u `Banji Vrućici` uspješno provodi, jer više od 40 odsto korisnika dolazi sa područja Hrvatske, Slovenije, Srbije, sa tendencijom dolaska skandinavaca i ostalih evropskih zemalja”, rekao je Bogdanić i dodao da će to biti težnja svih ustanova ovog tipa i drugih zdravstvenih ustanova.

Nacionalni koordinator za prevenciju kardiovaskularnih bolesti u Srpkoj Duško Vulić kaže da će ove godine na manifestaciji “Dani Banje Vrućice” kardiolozima i internistima biti predstavljene nove preporuke za liječenje povišenog krvnog pritiska objavljene na Evropskom kongresu kardiologa u Minhenu.

“Cilj je da se od naredne godine nove preporuke implementiraju i kod porodičnih ljekara, s obzirom da, prema istraživanjima, oko 50 odsto stanovnika u Srpskoj umire od kardiovaskularnih bolesti”, rekao je Vulić i dodao da je bitno u narednom periodu poboljšati ranu rehabilitaciju kardiovaskularnih bolesnika.

Direktor Zdravstveno-turističkog centra “Banja Vrućica” Aleksandar Radošević, koji je i organizator manifestacije, kaže da iduće godine počinje izgradnja restorana “Kiseljak” i objekta sa novim spektrom zdravstvenih usluga.

Predsjednik Udruženja kardiologa Republike Srpske Dragan Unčanin rekao je da se kardiolozi rado odazivaju na manifestaciju “Dani Banje Vrućice”, gdje se prezentuju saznanja koja se prikupljaju u svijetu.

Na današnjoj manifestaciji učestvuje više od 200 doktora specijalista iz cijele Republike Srpske, Federacije BiH i Srbije, kao i poslovni saradnici iz raznih oblasti sa kojima “Banja Vrućica” ima uspješnu saradnju.

U sklopu ovog skupa predviđena su predavanja iz oblasti kardiologije, prevencije kardiovaskularnih bolesti i fizijatrije, koja će održati ljekari specijalisti iz Republike Srpske.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!