Politika

Dodik: Vlada će biti birana sredinom decembra

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je večeras da očekuje da će Vlada Republike Srpske biti birana između 10. i 15. decembra.

Dodik je rekao novinarima u Banjaluci da će nekoliko dana prije biti poznata konkretna imena i resori u novom Vladi.

Loading...

On je istakao da je na večerašnjem sastanku rukovodstvo SNSD-a razmotrilo kompletnu situaciju kada je riječ o konsultacijama koje vodi mandatar Radovan Višković.

“Obavljene su sve konsultacije sa političkim i socijalnim partnerima i udruženjima, tako da sad ulazimo u drugi krug. Već iduće sedmice čekaju nas razgovori o tome kako strukturisati Vladu kada je riječ o resorima i političkim subjektima”, rekao je Dodik.

Dodik je istakao da je na sastanku razgovarano o budžetu Republike Srpske i BiH za iduću godinu, o spoljnopolitičkim pitanjima važnim za Srpsku, koje treba da se odraze kroz institucije BiH, kao i o migrantskoj krizi.

Prema njegovim riječima, namjera je da se dođe do politika usaglašenih u okviru SNSD-a da bi kasnije sa partnerima mogli razgovarati o realizaciji tih politika.

Dodik je napomenuo da će sljedeće sedmice biti održana sjednica Narodne skupštine i da će se birati delegati za Vijeće naroda Srpske i Dom naroda parlamenta BiH.

Večerašnjem sastanku, koji je održan u Palati Republika, prisustvovali su Željka Cvijanović, Radovan Višković, Dragan Lukač, Zoran Tegeltija, Nikola Špirić i Nebojša Radmanović.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!