Politika

Otpočela rasprava o izboru potpredsjednika NS RS

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske u nastavku sjednice prekinute 19. decembra započeli su raspravu o izboru potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske.

Na ove funkcije predloženi su Željka Stojčić iz hrvatskog naroda koju je predložio SNSD, Sonja Karadžić-Jovičić ispred najveće opozicione stranke, odnosno SDS-a, Senad Bratić iz reda bošnjačkog naroda te Milan Petković iz Ujedinjene Srpske.

Draško Stanivouković, poslanik PDP-a upitao je da li zaista Republici Srpskoj treba četvrti potpredsjednik koji će građane i budžet koštati 400.000 KM, naglašavajući da to nije u redu te nema potrebe da Petković bude potpredsjednik.

Petković je rekao da Ustav RS predviđa izbor dva do četiri potpredsjednika NSRS te da ne mora da znači da je on četvrti dok je Igor Žunić, poslanik SNSD-a rekao da nije tačno da toliko košta potpredsjednik.

I Miladin Stanić, poslanik Ujedinje Srpske koji je u ovu stranku došao iz SDS-a rekao je da nije tačno da potpredsjednik košta 400.000 KM i da se neće tolerisati na šta mu je Stanivuković rekao da će ga morati trpiti jer ga je izabrao narod i da će pričati sve što mu je na srcu.

Izvor
NN
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!