Kultura

Film “Kralj Petar I” premijerno prikazan u Beogradu

Dugo očekivani film “Kralj Petar I” u režiji Petra Ristovskog, sa Lazarom Ristovskim u naslovnoj ulozi, premijerno je prikazan večeras u Sava Centru, Kombank dvorani i bioskopu Cineplexx Ušće.

Oporo, na momente brutalno, ali istovremeno i veoma poetično ostvarenje, prati kralja Petra I u donošenju i sprovođenju teških odluka za Srbiju i njen narod na početki Prvog svjetskog rata.

Loading...

Sa estetikom holivudskog blokbastera, film Petra Ristovskog nijednog momenta ne prelazi u patetični kliše ostvarenja koja se bave ratom, već je autentični ratni spektakl u čijem je središtu priča o hrabrosti, stradanju i mučeničkom povlačenju srpske vojske na početku Velikog rata.

U odličnoj glumačkoj podjeli istakli su se mladi Milan Kolak u liku dobrovoljca Marinka Spasojevića i dječak Ivan Vujić koji igra Momčila Gavrića, najmlađeg oficira u Prvom svjetskom ratu.

Borbu srpskog naroda u Velikom ratu odlično su dočarali i Svetozar Cvetković, Radovan Vujović, Marko Todorović, Pavle Jerinić, Danica Ristovski, Aleksandar Vučković…

Nekoliko minuta pred početak projekcije u Sava Centru, ekipa filma pozirala je medijima, a Lazar Ristovski, obučen u vojnički šinjel, istakao je da je ostvarenje “Kralj Petar I” najzahtjevniji srpski film.

“Snimili smo ga za nepuna dva miliona dolara, a izgleda kao da je u njega uloženo 20 miliona. Imali smo veliku pomoć države, vojske, policije, različitih sponzora… Ovo nije film u formi istorijske čitanke, već ostvarenje o slavnim danima pobedničke srpske vojske”, kazao je Lazar Ristovski.

Film je sniman šest mjeseci na brojnim autentičnim lokacijama po čitavoj Srbiji. Na Staroj planini, Knjaževcu, Valjevu, Krupnju, Soko gradu, Beogradu, Somboru, Pančevu, Kosmaju, Sremskim Karlovcima i na Krfu.

U snimanju je učestvovalo više od 100 glumaca i 7.000 statista.

Izvor
NN
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!