Banjaluka

Prijem povodom 60 godina OŠ Ivo Andrić (FOTO)

Povodom obilježavanja 60. godišnjice postojanja i rada banjalučke Osnovne škole „Ivo Andrić“, gradonačelnik Igor Radojičić danas je priredio prijem za predstavnike ove škole i njihove goste koji su stigli na proslavu jubileja.

Radojičić je naglasio da je škola „Ivo Andrić“, koja je prije rata nosila naziv „Braća Pavlić“, u proteklih šest decenija ostvarila velike rezultate i da je iz njihovih klupa potekao veliki broj učenika, koji su se, u godinama iza nas, ostvarili u mnogim oblastima.

Loading...

– Iz te škole je izašlo mnogo ljudi koji su ostvarili zavidne karijere u različitim oblastima života i koji su poznati širom svijeta. Učenici ove škole su pobjeđivali u svim vrstama školskih takmičenja, a ova škola je, između ostalog, svojevremeno imala izvanrednu školu rukometa koja je bila baza sjajnih rukometnih generacija našeg Borca. Vjerujem da će se danas mnogi Banjalučani sa radošću sjetiti vremena kada su bili učenici ove škole – rekao je Radojičić.

Direktorica škole Željka Opačić, naglasila je da OŠ „Ivo Andrić“ tokom ove sedmice obilježava jubilej koji su nazvali „Mostovi prijateljstva“.

– Za potrebe obilježavanja našeg jubileja izradili smo i monografiju škole koja će biti promovisana na večerašnjoj svečanoj akademiji u Narodnom pozorištu RS. Očekujemo da će sa nama biti prijatlji iz Beograda, Novog Sada i Kranja, a u programu će učestvovati i brojni bivši učenici naše škole. Takođe, danas smo organizovali i međunarodni rukometni turnir koji se igra u sportskoj dvorani univerzitetskog kampusa – izjavila je Željka Opačić.

Ovu školu danas pohađa 984 učenika, a kroz šest decenija postojanja kroz njihove klupe prošlo je više od 13.000 učenika i oko 7.000 učitelja i nastavnika.

Izvor
Gradska uprava
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!