Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Zora Vidović novi ministar finansija

Iako još zvanično nije poznat sastav nove Vlade Republike Srpske, Zora Vidović biće novi ministar finansija, a prvi radni dan na novom poslu imaće već sutra.

Ovu informaciju nam je potvrdio visokopoziciorani izvor u izvršnoj vlasti, čime je potvrđeno pisanje našeg portala da će dosadašnja direktorka Poreske uprave RS zamijeniti Zorana Tegeltiju.

Kako saznajemo, Vidovićeva će u ponedjeljak početi sa upoznavanjem svog novog resora, ali i saradnika, pa se mogu očekivati i nove rotacije, odnosno imenovanja u Ministarstvu finansija.

– Iako je Poreska uprava pod ingerencijom Ministarstva finansija, Vidovićevoj je potrebno dodatno vrijeme, do izglasavanja nove vlade, da se upozna sa svim što je čeka na novom poslu, ali i da imenuje najbliže saradnike, jer je već sada jasno da neće imati isti kabinet kao Tegeltija – rekao je naš izvor.

Među imenima kojima se licitiralo u javnosti o preuzimanju trenutno najvažnijeg ministarstva u Vladi Srpske bili su i Dalibor Tomaš, dosadašnji savjetnik Zorana Tegeltije, ali on će, najvjerovatnije, savjetničku ulogu u Ministarstvu zamijeniti savjetničkom funkcijom budućeg premijera, Radovana Viškovića.

Takođe, pominjao se i Darko Milunović, koji je do sada, između ostalog, bio savjetnik predsjednika Vlade RS za ekonomska pitanja, kao i izvršni direktor za finansijske poslove Elektroprivrede RS, kao i neka druga imena.

Na kraju, odluka je definitivno pala na Zoru Vidović, koja će u svojoj 65. godini sjesti u fotelju ministra finansija.

Podsjećamo, nakon prošlonedjeljnog sastanka predsjednika SNSD-a, Milorada Dodika, sa potpredsjednicom te stranke, Željkom Cvijanović i mandatarom, Radovanom Viškovićem, o sastavu nove vlade, budžetu i ekonomskim reformama, Dodik je izjavio da će Vlada Srpske biti izabrana između 10. i 15. decembra.

Izvor
srpskacafe
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button