Privreda

Inspektori pooštrili kontrole, zbog neizdavanja fiskalnih računa poslodavci kažnjeni sa skoro milion KM

Poreska uprava RS pokrenula je kampanju „Korak preduzmi, račun uzmi“ koja ima za cilj podizanje svijesti građana o značaju uzimanja fiskalnog računa.

Iz ove uprave poručuju da se upravo uzimanjem računa daje doprinos u borbi protiv sive ekonomije i povećava ekonomska snaga RS.

– Pored preventivnog djelovanja kroz medijsku kampanju, biće pojačan i rad inspektora na terenu, koji će u narednom periodu kontrolisati poslovne subjekte u izvršavanju ove zakonske obaveze. Cilj je poboljšanje poreske discipline poreskih obveznika kada je u pitanju obaveza izdavanja fiskalnih računa nakon svake kupovine ili izvršene usluge. Naime, inspektori će u narednom periodu pojačane kontrole vršiti svakog radnog dana, ali i u dane vikenda i to u smjenama – poručuju iz Poreske uprave RS.

Inače, inspektori su u prvih deset mjeseci ove godine izvršili 2.993 kontrole evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa, te su u 1.200 slučajeva utvrdili nepravilnosti. Izdali su 1.321 prekršajni nalog na iznos kazne od 950.750 KM. Istovremeno, za 425 poreskih obveznika izrekli su mjeru privremene zabrane obavljanja djelatnosti u trajanju od 15 dana zbog neizdavanja fiskalnih računa.

Izvor
Srpskainfo
Ključne riječi

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!