Kultura

60.000 KM podrške proizvodnji tri filma

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske pomoći će proizvodnju dva dokumentarna i jednog animiranog filma u ukupnom iznosu od 60.000 KM, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Ministarstvo je objavilo rezultate javnog konkursa za sufinansiranje projekata iz oblasti kinematografske djelatnosti u kategorijama proizvodnje domaćih kratkih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova za ovu godinu.

Loading...

Na konkurs, koji je bio otvoren od 18. septembra do 19. novembra, prijavljeno je pet projekta, od kojih su tri u kategoriji dokumentarnog, jedan kratkog igranog i jedan u kategoriji animiranog filma.

Pravo prijave na konkurs imali su svi zainteresovani producenti čiji je pravni položaj regulisan Zakonom o kinematografiji, odnosno, privredna društva koja su upisana u odgovarajući privredni registar Agencije za preduzetničke, informatičke i finansijske usluge, za područje Republike Srpske, a čija je osnovna djelatnost proizvodnja kinematografskih djela.

Komisija za ocjenu i stručno vrednovanje projekata iz oblasti navedenih u konkursima izvršila je procjenu, vrednovala i bodovala projekte, te predložila listu projekata sa iznosima za njihovo sufinansiranje.

Rezultati Javnog konkursa za sufinansiranje projekata iz oblasti kinematografske djelatnosti u kategorijama proizvodnje domaćih kratkih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova, za ovu godinu, dostupni su na portalu Vlade Republike Srpske /www.vladars.net/ – na stranici Ministarstva prosvjete i kulture, kao i na portalu “E-kultura” /www.ekulturars.com/.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!