Politika

Ivanić ostaje bez posla na Ekonomskom fakultetu?

Bivši srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić najverovatnije neće ponovo zasnovati radni odnos na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci, kako je ranije najavljivano.

To je objavila Radio-televizija RS, a potvrda je stigla i sa Ekonomskog fakulteta, nakon što je Senat Univerziteta u Banjaluci osporio njegov izbor u zvanje vanrednog profesora, zbog, kako je naveo, neispunjenih uslova.

Loading...

Dekan ovog fakulteta Stanko Stanić izjavio je da će na mjesto vanrednog profesora za užu naučnu oblast – Teorijska ekonomija, umjesto Ivanića, koji je bio jedini kandidat, uskoro biti imenovan drugi profesor.

– Obaveštavam vas da sa današnjim danom ističe šest meseci od dana raspisivanja konkursa, zbog čega će Naučno-nastavničko veće Ekonomskog fakulteta predložiti Senatu da proglasi taj konkurs neuspjelim. Na istoj sjednici Vijeće će utvrditi prijedlog da se umjesto profesora Ivanića imenuje drugi odgovorni nastavnik – rekao je Stanić.

Ovoj odluci prethodila je primjedba Senata Univerziteta u Banjaluci, koji je Nastavno-naučnom vijeću Ekonomskog fakulteta, odluku o imenovanju Mladena Ivanića u zvanje vanrednog profesora, vratio na dodatno izjašnjavanje, zbog primjedbi na rad Komisije za izbor nastavnika i saradnika, navedeno je u tekstu. Stanić je prije nekoliko dana tvrdio da su svi uslovi o imenovanju Ivanića ispunjeni, ali je sada predložio da se konkurs proglasi neuspjelim.

Osim novog reizbora, Senatu je sporan i Ivanićev angažman na fakultetu od 2007. godine, kada mu je isteklo prethodno zvanje vanrednog profesora, za koje je biran 2001. godine. Stanić je naveo da je Ivanić, kao izabrani funkcioner, imao pravo na mirovanje statusa, ali da su s njim potpisivani ugovori o djelu.

Ivanić nije želio da komentariše ove informacije. On je počasni predsjednik opozicione Partije demokratskog progresa (PDP), koji je na oktobarskim izborima izgubio trku za srpskog člana Predsjedništva BiH od lidera SNSD-a Milorada Dodika.

Izvor
BETA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!