Banjaluka

Zimzograd zasijao sa 300.000 lampica (FOTO)

Nova sezona Zimzograda otvorena je u petak 14.12.2018. godine u parku Mladen Stojanović u Banjaluci, sa svečanim dolaskom Djeda Mraza u oldtimeru, svjetlosnim dekoracijama i preko 300.000 lampica koje Zimzogradu daju posebnu čaroliju i magiju za sve posjetioce.

Marko Šiniković, portparol Zimzograda, rekao je da šesti Zimzograd donosi poseban i jedinstven program i sadržaj.

Loading...

„Ispred organizacije ovog magičnog i čarobnog šestog Zimzograda, obećavam svim posjetiocima najbolju zabavu i čaroliju. Ove godine smo se potrudili da Zimzograd izgledom podsjeća na zimske manifestacije i festivale u evropskim metropolama, i dali mu dašak svjetskog izgleda i ambijentalno dekorativnog dizajna. Zimzograd ove godine ima najveći Kids i Fun park, veliku Staropramen Pub terasu, prijateljski kutak i kuglu M:tel-a, kao i Coca-Colino čarobno selo u kojem će stanovati Djeda Mraz.

Zimzograd ove sezone ima i najveći Ice Park koje će početi raditi čim nam dozvole vremenski uslovi, a posjetiocima ćemo uz pomoć Prointera omogućiti i školu klizanja od 2.januara, koju realizujemo sa školom sporta „Casper“. Nismo izostavili program koji će upotpuniti dječiju zabavu i muzičke sadržaje za odrasle posjetioce i turiste“, rekao je Šiniković.

Šiniković dodaje da će posjetioci ove godine imati priliku da upoznaju dva stanovnika Zimzograda koji se zovu Gulimili i Dželimili, ali i poseban kutak za zaljubljene.

Goran Mišić, specijalista izvrsnosti brendova i potrošača Molson Coors Bosna i Hercegovina, sa zadovoljstvom je potvrdio učešće brenda Staropramen u novoj sezoni Zimzograda.

„Ovom prilikom želim da izrazim veliko zadovoljstvo što je upravo naš brend Staropramen ponosni partner ovogodišnjeg Zimzograda! U pitanju je praško pivo broj 1 u svijetu, koje će naredne 2019. godine proslaviti 150 godina postojanja. Gotovo jedan i po vijek postojanja je dokaz istinskog kvaliteta i tradicije ovog čuvenog češkog piva. Staropramen na ovogodišnji Zimzograd, i vrijeme praznika donosi duh Praga u Banjaluku. Ovaj pivski brend istinska je legenda Praga – grada, koji zna sve o pravom uživanju i dobrom pivu. Za Staropramen, tajna kvaliteta života, kao i kvaliteta piva, krije se u ravnoteži.

Baš zato Staropramen pod globalnim sloganom “Life Your Way”, okuplja sve koji teže životnoj ravnoteži. Pozivam sve ljubitelje piva, koji su ovih dana imali izuzetno mnogo obaveza, imajući u vidu da je kraj godine, da posjete Zimzograd i uživaju u Staropramen pivu na našoj Staropramen Pub terasi, a samim tim naprave i životni balans! Preporučujem da probate i novi ukus Staropramen Dark, koji će, siguran sam, oduševiti sve ljubitelje tamnog piva“, naglasio je Mišić.

Srđan Amidžić zamjenik gradonačelnik Banjaluke, sa zadovoljstvom je pozdravio sve prisutne i zahvalio se organizatorima na promociji Banjaluke prethodnih šest godina, uz napomenu da je Zimzograd jedinstven brend Banjaluke koji je u sklopu „Banjalučke zime“.

„Organizacijom manifestacije „Banjalučka zima“, koja će trajati u narednih mjesec i po, željeli smo sugrađanima ali i svima onima koje posjete naš grad ponuditi zanimljive sadržaje.

Za Novu godinu u Banjoj Luci biće najbolji program u regionu. Nastupiće sjajni regionalni pjevači i to 30. decembra Haris Džinović, a u novogodišnjoj noći Željko Samardžić i Nikola Rokvić.  Prvog dana nove 2019. godine Banjalučane i tiriste iz cijelog regiona zabavljaće Željko Joksimović.

Bogat i atraktivan sadržaj očekuje sve sugrađane ali i one koji posjete naš grad za predstojeće zimske praznike. U tom cilju, pokrenute su i brojne promotivne aktivnosti, a posebno za područje Srbije, Hrvatske i Slovenije, odakle tradicionalno najviše turista dolazi u naš grad“, kazao ja Amidžić.

Branka Branković, PR Turističke organizacije Banjaluka, navela je da Zimzograd privlači domaće i strane turiste, i da se bilježi veća posjeta od kada postoji ovaj projekat.

„Svake godine pratimo tendeciju rasta posjete turista našem gradu, od onih regionalnih komšija do Slovenaca koji su definitivno najmnogobrojinij. Banja Luka je ove godine ponudila dosta novih sadržaja za djecu i odrasle i ne sumnjamo da će biti dosta turista u našem gradu. U prilogu tome govore i smještajni kapaciteti koji su rezervisani već u mjesecu oktobru ove godine. S pravom očekujemo da će Banjalučka zimska sezona zabilježiti veliki broj dolazaka i noćenja za razliku od prethodne godine“, istakla je Brankovićeva.

Radno vrijeme Zimzograda je svakog dana od 10 do 22 časa, a trajanje manifestacije od 14. decembra 2018. do 31. januara 2018. godine.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!