Privreda

Dodik: Saradnja sa kineskim partnerima jača privredu u srpskoj

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je večeras Srni da Republici Srpskoj veoma godi plodna saradnja sa Kinom u svim oblastima, zahvaljujući kojoj je privreda u Srpskoj stabilnija i jača.

“I tokom večerašnje prezentacije kineske ambasadorke Čen Bo mogli smo da vidimo da je Srpska destinacija u kojoj su najviše učinili kineski partneri. To se posebno odnosi na Termoelektranu `Stanari`, auto-put Prijedor-Banjaluka, pa do razgovora o izgradnji dionice auto-puta od Doboja do Brčkog i dalje prema rijeci Drini”, rekao je Dodik tokom prijema koji je Ambasada Kine organizovala u hotelu “Evropa” u Sarajevu.

On je dodao da se to odnosi i na saradnju sa kineskim partnerima u vezi sa izgradnjom bolnice u Doboju.

Dodik je podsjetio i na odlične rezultate saradnje univerziteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu sa Konfucijevim institutom.

“Mislim da su Republika Srpska i Kina ostvarile veoma intenzivnu saradnju koja nam veoma godi i daje rezultate, te čini da naša privreda bude stabilnija i jača”, zaključio je Dodik.

Ambasador Kine u BiH Čen Bo organizovala je večeras oproštajni prijem za mnogobrojne zvanice i predstavnike svih nivoa vlasti u BiH i međunarodne zajednice u BiH.

Izvor
Nezavisne novine
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!