Sport

Murinjo se vraća na klupu Real Madrida?

Uprava fudbalskog kluba Real Madrid želi na ljeto da angažuje trenera Žozea Murinja

Real predvodi Santjago Solari, koji je početkom novembra zamijenio Djulena Lopetegija koji je otpušten zbog loših rezultata. Solari je potpisao ugovor do ljeta 2021. godine, a već je sa ekipom doživio dva teška poraza, protiv Eibara (0:3) i CSKA iz Moskve (0:3).

El Pais je naveo da predsjednik Reala Florentino Peres želi da vrati Murinja u klub, pošto vjeruje da Portugalac ima ličnost i lidersku sposobnost koja odgovara klupskim ambicijama.

Podsjetimo, Murinjo je otpušten iz Mančester junajteda zbog loših rezultata.

Real želi da dovede Murinja 1. jula, pošto bi, u slučaju da prije tog datuma potpiše ugovor sa njim, klub morao da plati Mančester junajtedu pet miliona evra.

Kako se navodi, u oktobru je generalni menadžer Reala Hose Anhel Sančes razgovarao sa murinjom o njegovom povratku na “Santjago Bernabeu”.

Real je prvobitno planirao da plati Murinja 15 miliona evra godišnje, ali je poslije negativnog odgovora na tu ponudu, odlučeno da se ponuda poveća na 20 miliona evra godišnje, uz obiman budžet za transfere.

Zamjenik kapitena Real Madrida Marselo, koji nije bio u dobrim odnosima sa murinjom otkako je u klub došao Fabio Koentrao, rekao je juče da je “prava šteta” što je Portugalac ostao bez posla.

Murinjo je od 2010. do 2013. godine predvodio Real, sa kojim je osvojio šampionsku titulu, Kup kralja i Superkup Španije.

Izvor
Srpska cafe
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!