Banjaluka

Gdje će bivši ministri z Vlade Srpske: Davidovićeva neće “bijeli hljeb”

Ministri koji nisu obnovili mandat u Vladi Republike Srpske i nisu angažovani na neku od novih funkcija poručuju da će se prvo odmoriti, a onda razmisliti o novom poslovnom angažmanu.

Primopredaja između starih i novih ministara juče je urađena u ministarstvima porodice, omladine i sporta, rada i boračko-invalidske zaštite, poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva te zdravlja i socijalne zaštite.

Bivša ministarka porodice Jasmina Davidović kaže da u narednom periodu planira da se odmori, vrati kući u Foču i provede neko vrijeme sa svojim kćerkama. Ističe da neće koristiti svoju zakonsku mogućnost korištenja „bijelog hljeba“ u narednih šest mjeseci, jer, kako ističe, ne može da bude bez radnog angažmana.

– Da li ću nastaviti da se bavim politikom, koja je jako interesanta, ili ću se vratiti na svoj posao u Dom zdravlja Foča kao ljekar, to ću još da vidim. U toku su razgovori, pa ću da vidim gdje ću – kaže Davidovićeva.

Ističe na kraju svog mandata da je veoma zadovoljna kako je ministarstvo funkcionisalo u protekle četiri godine, te da je sa saradnicima mnogo toga uradila. Kao neke od primjera navodi uvođenje naknade za nezaposlene žene nakon poroda, te učešće u Svjetskoj asocijaciji malih olimpijskih igara. Novoj ministarki Sonji Davidović želi mnogo sreće i uspjeha u daljem radu.

Godišnji odmor

Primopredaja između partijskih kolega Milenka Savanovića i Duška Milunovića urađena je u Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite. Savanović, bivši ministar, kaže da sada odlazi na jednomjesečni godišnji odmor, kako bi se odmorio i razmislio o svom budućem poslovnom anagažmanu.

– Ove četiri godine nisam praktično imao slobodan vikend, a kamoli godišnji. Planiram da uzmem godišnji mjesec dana, pa ću vidjeti kako ću i šta dalje. Nisam još razmišljao o tome da li ću se vratiti na svoj posao u Elektroprivredi, ali nije ni to isključeno – rekao je Savanović.

Navodi da će tek na odmoru razmisliti hoće li koristiti pravo „bijelog hljeba“.

Stevo Mirjanić, bivši ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva RS, juče je predao fotelju svom pomoćniku – novom ministru Borisu Pašaliću.

Mirjanić kaže da će se nakon odrađenog mandata od 2013. prvo odmoriti te da će potom nastaviti s poslom. Ističe da se neće “skroz” penzionisati, jer ima još mnogo toga da pročita i napiše. Kako saznajemo, neće biti angažovan na neko novo radno mjesto.

Zahvalnost

Gdje će bivši ministar turizma Predrag Gluhaković nakon mandata u Vladi RS još nije poznato. Kako naši izvori navode, vjerovatno će biti angažovan u novoj Vladi, ali u kom svojstvu biće odlučeno u narednom periodu.

Novoizabrani ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević preuzeo je juče dužnost od dosadašnjeg ministra Alena Šeranića.

Rajčević je zahvalio Šeraniću za uspješno vođenje resornog ministarstva i za značajna iskustva koja mu je prenio.

– U ministarstvu ćemo nastaviti da radimo na provođenju ciljeva koji su jedni od prioriteta Vlade Srpske. Riječ je o uspostavljanju efikasnijeg sistema upravljanja naučno-istraživačkim i inovacionim potencijalom u Srpskoj, razvojem digitalnog društva, te unapređivanju povezanosti obrazovanja i tržišta rada – istakao je Rajčević.

Bogdanić i Tegeltija u Sarajevu

Bivši ministar zdravlja Dragan Bogdanić na opštim izborima u oktobru osvojio je mandat poslanika u parlamentu BiH, gdje nastavlja svoj politički angažman. On je juče donedavnom saradniku Alenu Šeraniću predao na upravljanje Ministarstvo.

Na proteklim izborima poslanički mandat u NS RS osvojio je i bivši ministar finansija Zoran Tegeltija. Na njegovo mjesto dolazi Zora Vidović iz Poreske uprave RS, dok bi on trebalo da preuzme funkciju predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

Izvor
srpskainfo
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!