Politika

Vučić: Zajednički memorijal da se ne bi izmišljale istine o Јasenovcu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da postoji zajednička ideja da Republika Srpska i Srbija na području Donje Gradine naprave najveći zajednički spomenik i memorijalni kompleks posvećen žrtvama koncentracionog logora Јasenovac, koji će spriječiti fabrikovanje činjenica i izmišljanje istine.

On je nakon sastanka sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom rekao da je zamišljeno da unutar tog memorijala budu video zapisi i dokumenti iz tog vremena kako bi djeca u Srbiji, Srpskoj, ali i u BiH znala šta se desilo u Јasenovcu.

Loading...

Vučić je poručio da će Srbija nastaviti da pruža podršku Republici Srpskoj, kao dijelu BiH, i dodao da će premijer Srbije Ana Brnabić o tome govoriti tokom sutrašnje posjete Banjaluci.

Predsjednik Srbije je istakao da auto-put Beograd-Bijeljina-Doboj-Banjaluka, te Beograd-Brčko-Tuzla-Sarajevo treba da bude završen zbog dobrobiti svih.

“Mi smo potpisali sve ugovore. Očekujemo da Republika Srpska taj svoj deo od 96 kilometara od granice do Doboja uradi, a istovremeno se nadamo da će Federacija BiH učiniti svoj deo posla, čime bismo povezali i Sarajevo sa Beogradom”, rekao je Vučić.

On kaže da je veoma važno napraviti i drugi krak puta zbog ljudi koji žive u Raškoj oblasti, ali to ne zavisi od Srbije, već od odluka koje se donose u Sarajevu.

Vučić se zahvalio predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku na reagovanju povodom odluke Prištine da uvede takse na robu iz centralne Srbije i iz BiH.

On kaže da je racionalno i civilizacijsko reagovanje, iako nije dovelo do ukidanja taksi, uticalo na to da se čitava Evropa, Kina i Rusija usaglase da su ove odluke protivpravne i štetne za ukupnu regionalnu stabilnost.

Vučić je naveo da je Dodika upoznao sa situacijom na Kosmetu, da Srbiju očekuje mnogo izazova, kao i da je iza ove zemlje jedna od najuspješnijih godina po svim ekonomskim parametrima.

“Zamolio sam Dodika za podršku za ono što se dešava u našim odnosima sa Prištinom. Rekao sam mu šta je to što ćemo mi da učinimo, da ćemo da se borimo za mir, stabilnost i da će, ako bilo ko pokuša da učini pogrom i uništenje našeg naroda, Srbija umeti da ih zaštiti”, poručio je Vučić.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!