Kultura

„Južni vetar“ prikazan i u Holivudu

U noći između četvrtka i petka u prepunoj sali WGA-a (Writers Guild of America), holivudskoj publici je premijerno prikazan domaći film „Južni vetar“ reditelja Miloša Avramovića.

Svečanu projekciju, koju je sa oduševljenjem pratilo više od 400 gledalalaca, organizovale su Američko-srpska asocijacija za Prosperitet iz Kalifonije i disributerska kuća Art Vista iz Beograda.

Loading...
Početak premijere u dvorani Writers Guild of America
Početak premijere u dvorani Writers Guild of America

Nakon projekcije priređen je koktel pod sponzorstvom firme Jaguar-Landrover, a među mnogobrojnim zvanicama na crvenom tepihu našli su se i holivudska glumica srpskog porijekla Lolita Davidović sa suprugom Ronom Šeltonom, rediteljem i scenaristom, glumica Marija Karan, glumica i voditeljka Nina SeničarNenad Sekulić, direktor distributivnog centra Jaguar-Landrovera iz Santa Monike, glumice Jelena Mrđa Ana Stojanović, reditelj Mihajlo Stanić,  glumac  i producent Aleksandar Filimonović, producenti Majkl Breverman i Džeri Katel, maneken Andrej Bikić, doktor Rad Radulović sponzor premijere, kao i mnogobrojni uspješni predstavnici srpske dijaspore koji žive u Južnoj Kaliforniji.

Ron Šelton, Lolita Davidović, Tamara Mališić i Nenad Sekulić
Ron Šelton, Lolita Davidović, Tamara Mališić i Nenad Sekulić

Projekcija filma Južni vetar u centru svjetske filmske industrije, uslijedila je nakon uspješnog prikazivanja u Njujorku, Torontu i Čikagu, a zanimljivo je da je održana u čuvenoj sali Udruženja scenarista Amerike, u kojoj su inače u toku predstavljanje filmova koji su se našli u trci za nominacije za nagrade Oskar i Zlatni Globus.

– Za nas u dijaspori ovo je više od projekcije, to je prilika da budemo u kontaktu sa našim umjetničkim ostvarenjima ali i da podržimo našu kulturni ponudu. Ovaj film je brutalna stvarnost života u Srbiji ali i ocrtava sve naše osobine koje nas čine posebnim. Projekcijom u WGA obnovili smo rad naše organizacije A.S.A.P. koja je posvećena njegovanju saradnje među našim ljudima, a samim tim i očvršćavanju našeg nacionalnog korpusa, kaže Marina Švabićpredsjednica Američko-srpske asocijacije za prosperitet i organizator projekcije.

Marina Švabić, predsjednica ASAP, Lolita Davidovich, američka glumica i Aleksandar Filimonović, glumac
Marina Švabić, predsjednica ASAP, Lolita Davidovich, američka glumica i Aleksandar Filimonović, glumac

Inače, A.S.A.P. je neprofitna organizacija stara preko 20 godina, koja je ponovo zaživjela prošle godine sa namjerom da bude online i offline platforma koja služi mreži naših sunarodnika i omogućava objedinjavanje pripadnika srpske dijaspore koji žive u Kaliforniji.

Izvor
Filmski centar Srbije
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!