Nauka i tehnologija

Huawei prodao 200 miliona moblinih telefona

Huawei iza sebe ima vrlo uspješnu, ali i ponešto kontroverznu godinu.

Osim što su na tržište lansirali pneke od najboljih telefona današnjice, i što za nadolazeći period razvijaju još bolje modele, finansijska direktorika im je pritvorena u Kanadi i čeka izručenje u SAD, dok neke zemlje stavljaju njihove proizvode na crne liste potencijalno opasnih.

Kako su se pohvalili na društvenim mrežama, tokom 2018. godine na tržište je iz Huaweijevih pogona isporučeno više od 200 miliona mobilnih telefona.

Prvi put ova količina u planovima kompanije se našla u avgustu, kada su godišnji planovi revidirani sa prvobitno planiranih 180 na 200 miliona.

Najveće zasluge za ovako veliku prodaju pripisuju uspjehu modela P20, Mate 20 i Honor 10.

Iz kompanije poručuju da je ovaj rekord još značajniji ako se prisjetimo da je lani Huawei isporučio 153 miliona mobilnih telefona, a 2010. godine njih tek 3 miliona.

Ove godine je postignut još jedan veliki rezultat – u drugom kvartalu Huawei je po isporukama pretekao Apple i postao drugi najveći globalni proizvođač telefona gledano po broju prodatih primjeraka. Od tada se svugdje u svijetu nalaze u prva tri proizvođača.

Izvor
Nezavisne novine
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!