Društvo

PDP: Nismo organizatori protesta u Banjoj Luci, MUP je prekršio Ustav RS-a

Zastupnici PDP-a u Narodnoj skupštini RS-a Perica Bundalo i Jelena Trivić obratili su se javnosti u povodu hapšenja zastupnika Draška Stanivukovića i aktuelne situacije u Banjoj Luci.

Bundalo je na konferenciji za medije koja je održana ispred zgrade Narodne skupštine RS-a kazao kako poziva institucije da puste iz pritvora Stanivukovića. On je najavio da će za dva dana biti održana sjednica Predsjedništva PDP-a na kojoj će PDP izaći s jasnim stavovima u vezi s dešavanjima u RS.

Loading...

Trivić je kazala da su za dešavanja u RS-u krivi oni koji nisu uspjeli riješiti slučaj ubistva Davida Dragičevića.

“Broj uhapšenih za ubistvo Davida Dragičevića jednak je nuli. Broj privedenih na mirnim protestima je veći od 20. Mislim da i to dovoljni govori dovoljno”, rekla je Trivić.

Ona je istakla da je vrh MUP-a RS prekršio Ustav RS koji jasno kaže da je građanima zajamčeno pravo na javno izražavanje mišljenje.

“Građani su mirno protestovali i zato su hapšeni. To je udar na ustavno-pravni poredak RS-a. Nijedna klupa, korpa, staklo ili flaša u preko 200 dana protesta nije slomljena. Osuđujem prekomjernu upotrebu sile koju je naredio vrh MUP-a RS”, rekla je Trivić.

Na pitanje o optužbama na račun PDP-a, Trivić je kazala je kako PDP nema ništa s organizacijom protesta 30. decembra 2018. godina. Ocijenila je da je riječ o medijskim spinovima.

Izvor
Klix
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!