Hronika

Podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv organizatora skupa „Podrška Pravdi za Davida“

Službenici Policijske uprave /PU/ Banjaluka podnijeli su danas lokalnom Osnovnom sudu zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv lica čiji su inicijali P.K, B.G. i A.G. koji su organizatori javnog skupa “Podrška Pravdi za Davida”.

“Organizatori tog skupa se nisu pridržavali obaveza propisanih Zakonom o javnom okupljanju Republike Srpske, te su nakon održavanja prijavljenog javnog skupa na Trgu Krajine, organizovali i vodili neprijavljen javni skup u pokretu”, saopšteno je iz PU Banjaluka.

Loading...

Iz policije navode da su organizatori javnog skupa zajedno sa okupljenim građanima, zaustavljali i održali javni skup u blizini objekata koji se posebno obezbjeđuju, ispred objekta Radio-televizije Republike Srpske i stambene zgrade u kojoj živi lice Ž.K, te su na više lokacija izvršili potpunu blokadu i obustavu saobraćaja, nakon čega su na parking prostoru u Vidovdanskoj ulici onemogućili izvođenje predviđenog kulturno-zabavnog programa.

“Organizator javnog skupa nije obezbijedio red i mir na javnom okupljanju, što je za posljedicu imalo činjenje prekršaja prema Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, Zakonu o javnom redu i miru Srpske i krivičnih djela propisanih Krivičnom zakonikom od učesnika javnog skupa”, naveli su iz PU Banjaluka.

Banjalučka policija će nastaviti rad na utvrđivanju odgovornosti redarske službe zbog nepostupanja prema Zakonu o javnom okupljanju Srpske, kao i na identifikovanju i drugih lica koja su učestvovala u izvršenju prekršaja i krivičnih djela, navodi se u saopštenju.

Izvor
Srna
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
3 Comments
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Asdfjkl
Asdfjkl
5 godina prije

Kako ste samo organizovani, brzi, precizni, profesionalni kad se treba preko leđa naroda udariti.
A kad su ministri i glavonje u pitanju onda slučajevi zastare, jelde?

Svetac
Svetac
5 godina prije

STA CE SE PODUZETI PROTIV Lukaca,Brle,Ilica,Karana,Lepira i ostale mafije koji su ubili Davida Dragicevica gdje je mnogim dokazima i argumentima to ocito??????

Nikola
Nikola
Reply to  Svetac
5 godina prije

Ako znate ubice zasto vicete uokolo, Ko je ubioDavida? Lijepo vam je mesija reko ko je a vi i dalje postavljate pitanje ko je ubio Davida. Koga pitate?

Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!