Banjaluka

Na Starčevici lomljenje česnice sa zlatnikom

U Hramu Svete Petke u banjalučkom naselju Starčevica sutra će, poslije Božićne liturgije, biti organizovano tradicionalno lomljenje česnice sa zlatnikom, najavljeno je iz Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

U lomljenju česnice sa zlatnikom na kome je lik Svete Petke učestvuju samo djeca školskog i predškolskog uzrasta.

Ovu tradicionalnu manifestaciju organizuje Odbor za pomoć Srbima na Kosmetu jedanaesti put, a treći put u hramu na Starčevici.

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na KiM Milorad Arlov je rekao Srni da je zlatnik od tri grama obezbijedio Odbor zajedno sa Upravom Vlade Srbije za dijasporu i saradnju sa Srbima u regionu.

Lomljenje česnice planirano je za sutra u 9.30 časova.

Arlov je napomenuo da će hramu pokloniti ikonu Bogorodice sa pozlaćenim detaljima, koju je kao znak zahvalnosti dobio od srpske opštine Zubin Potok.

On je podsjetio da je u januaru aktivan humanitarni broj 1412 putem kojeg se prikuplja pomoć za 126 teško bolesne djece i mladih ometenih u razvoju na Kosovu i Metohiji.

“Naša jedna marka mnogo će značiti za njihovo liječenje i izgradnju Dnevnog centra `Podrži me` u Kosovskoj Mitrovici za veliki broj bolesne djece i mladih ometenih u razvoju”, objasnio je Arlov.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!