Banjaluka

I ove godine finansijska podrška stanarima za sanaciju fasada

Grad Banja Luka će i ove godine finansijski podržati sanaciju fasada na stambenim zgradama zajednica etažnih vlasnika.

Za podršku projektima za jačanje energetske efikasnosti, u koje je uključena i obnova fasada, ovogodišnjim budžetom je planirano ukupno 125.000 KM.

Loading...

Kako su potvrdili u nadležnom Odjeljenju za komunalne poslove, javni poziv zajednicama etažnih vlasnika stambenih zgrada za sufinansiranje radova na sanaciji fasada trebalo bi da bude raspisan u martu.

Naveli su da projekat obnove fasada podrazumijeva ne samo uređenje vanjskog izgleda zgrada, nego i poboljšanje toplotne izolacije objekata.

– Riječ je o energetskoj efikasnosti i o tzv. utopljavanju zgrada i modernijim standardima, gdje treba uštediti određenu količinu energije. Ovo je, ujedno, projekat gdje su zajednice etažnih vlasnika partneri sa Gradom kako bi se zajedničkim ulaganjem došlo do ljepšeg izgleda grada i postigao veći stepen energetske efikasnosti – naglasili su iz odjeljenja.

Inače, u okviru prošlogodišnjeg projekta obnove fasada na području grada, gradske vlasti sufinansirale su radove na sanaciji fasada na stambenim zgradama zajednica etažnih vlasnika u Bana dr Todora Lazarevića 3, 5 i 7, Aleji Svetog Save br. 4, 8 i 12, u Ulici Vojvode Radomira Putnika br. 1 i u ul. Kralja Petra II Karađorđevića.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!