Društvo

Pravoslavni vjernici večeras obilježavaju Novu godinu

Pravoslavni vjernici večeras obilježavaju Novu godine po julijanskom kalendaru. Mnoge opštine i gradovi u Republici Srpskoj organizuju doček na otvorenom.

U porti Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci večeras će biti organizovan doček pravoslavne Nove godine.

Loading...

U programu, koji počinje u 20.30 časova, nastupiće etno-grupa “Trag” i njihovi gosti – djeca iz Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, odnosno vrtića “Maslačak”, te mališani iz Ansambla narodnih igara i pjesama “Veselin Masleša”.

Tokom večeri nastupiće i hor Gradskog pozorišta “Јazavac” i Gradski tamburaški orkestar.

Tačno u ponoć predviđen je moleban povodom pravoslavne Nove godine, odnosno Nove godine prema julijanskom kalendaru.

Na Trgu slobode u Trebinju večeras će biti organizovan doček pravoslavne Nove godine. Na dočeku, koji organizuju trebinjska Turistička organizacija i grad Trebinje, nastupiće pop pjevačica Ana Kokić.

Samostalni stručni saradnik u Turističkoj organizaciji Trebinje Žarko Vico rekao je da se i ovog vikenda u Trebinju očekuje veliki broj gostiju, posebno nakon uspješno organizovanog dočeka međunarodne Nove godine na otvorenom, kada je nastupio Dženan Lončarević.

“Ovo je samo po sebi jedinstven ambijent. Čuveni trebinjski platani su mjesto gdje je zagarantovana dobra zabava”, rekao je Vico.

Vršilac dužnosti gradonačelnika Trebinje Mirko Ćurić rekao je da će ovo omogućiti da se turistička sezona u gradu proširi i izvan ljetnih mjeseci.

Doček pravoslavne Nove godine biće organizovan večeras u Doboju, Tesliću i Stanarima.

Početak programa u novogodišnjoj noći na gradskom trgu u Doboju predviđen je za 20.00 časova, a od 21.00 čas planirana je pozdravna riječ organizatora.

Građane će od 21.30 do 23.00 časa zabavljati “Ritam bend”, a potom je predviđen nastup pjevača Radeta Lackovića. Za najmlađe je obezbijeđeno fotografisanje sa Djeda Mrazom, a u ponoć je predviđen vatromet.

Za doček pravoslavne Nove godine u Tesliću će nastupiti grupa “Galija”, a u Stanarima “Goci bend”.

Istočnom Novom Sarajevu večeras će biti organizovan doček pravoslavne Nove godine. Na dočeku na otvorenoj sceni u Spasovdanskoj ulici nastupiće grupa “Legende”, a za posjetioce će tradicionalno biti služeno besplatno kuvano vino, najavljeno je iz opštine Istočno Novo Sarajevo.

Početak koncerta je u 22.00 časa, a u prvim minutama poslije ponoći biće upriličen vatromet.

Doček pravoslavne Nove godine dio je manifestacije “Zima u Istočnom Novom Sarajevu”.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!