Društvo

Srećna pravoslavna Nova godina!

Srpska, Ruska, Gruzijska pravoslavna crkva, Sveta Gora i Јerusalimska patrijaršija, koje poštuju julijanski kalendar, proslavljaju Novu godinu.

Za razliku od međunarodne, doček pravoslavne Nove godine na otvorenom i u Banjaluci. U porti Hrama Hrista Spasitelja, program je počeo nastupom etno-grupe Trag sa mališanima iz Ansambla narodnih igara i pjesama Veselin Masleša.

Loading...

Istočnom Sarajevu za pravoslavnu Novu godinu organizovana su dva koncerta. U Istočnom Novom Sarajevu nastupiće grupa Legende dok je na Јahorini organizovan koncert Ace Pejovića.

Pravoslavnu Novu godinu slave u Trebinju i Bijeljini. Gradska uprava Trebinje i Turistička organizacija i ovu, pravoslavnu Novu godinu ispratili su veselo. Pod čuvenim Platanima održan je koncert popularne pjevačice Ane Kokić.

U Bijeljini kao i prethodnih godina nema organizovanog dočeka pravoslavne Nove godine na otvorenom. Mnogi će večeras novu 2019.godinu dočekati u hotelima, restoranima i kafićima koji nude raznovrsne programe za svačiji ukus. Ipak, najviše je onih Bijeljinaca koji su odlučili da večeras slave u svojim domovima u krugu porodice, uz rodbinu i prijatelje.

U većini gradova dobojske regije organizovan je doček Pravoslavne nove godine. Slavlja na otvorenom, na gradskim trgovima, organizovana su u Doboju, TeslićuDerventi i Stanarima.

Pravoslavnu novu godinu Dobojlije slave  u glavnoj Ulici Svetog Save. Doček organizuje Turistička organizacija grada uz podršku Gradske uprave, a osim lokalnih muzičara nastupa i Rade Lacković.

Slavi se i na gradskom trgu u Tesliću. Nastupa grupa Galija, dok će stanovnike Stanara uz kuvano vino i čaj zabaljati Goci bend.

Dervenćane će uveseljavati estradna pjevačica Ćana, a slavlje je organizovalo Srpsko prosvjetno i kulturno društvo Prosvjeta na platou ispred hrama Uspenja Presvete Bogorodice.

Pravoslavna nova godina slavi se i na sjeverozapadu Srpske. Građani ovog dijela Srpske, pravoslavnu Novu godinu proslavljaju pretežno u ugostiteljskim objektima dok je u Novom Gradu, tradicionalno i ove godine, opštinska uprava organizovala proslavu na otvorenom.

Brčaci, kao i svih prethodnih godina, pravoslavnu Novu godinu dočekuju organizovano, u centru grada, na platou Bulevara mira. Ovaj put, uz nastup Mire Škorić. Staru godinu, ispratiće vatrometom.

Izvor
RTRS
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!