Društvo

Feraget: Izgleda da je osnovni cilj da se Davor Dragičević drži dalje od Banjaluke

Policijska uprava Banjaluka je dostavila je izvještaj Republičkom javnom tužilaštvu protiv Davora Dragičevića zbog sumnje da je sa još dvije osobe počinio krivično djelo pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja Republike Srpske

– Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 15.01.2019. godine, Republičkom javnom tužilaštvu Republike Srpske, dostavili su izvještaj protiv D.S., D.D., i Ž.D. zbog sumnje da su izvršili krivično djelo “Pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja Republike Srpske”, rekla je Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka.

Tim povodom, Ifet Feraget, pravni zastupnik porodice Dragičević je kazao za Buku da se koristi malj iako je očigledno i javnosti poznato da je Davor Dragičević djelovao isključivo zbog utvrđivanja istine oko ubistva Davida Dragičevića, a nikada u namjeri nasilnog rušenja ustavnog uređenja niti je bilo koga pozivao, a niti podstrekavao na to ili na nasilno svrgavanje bilo koga.

– U demokratskom društvu sloboda izražavanja je osnovno ljudsko pravo na šta se svi zajedno moramo naviknuti, pa korištenje “verbalnog delikta”, a ovo jeste verbalni delikt je potpuno anahrono i potrebno je naglasiti da je izgleda osnovni cilj da se Davor Dragičević drži dalje od Banjaluke i Republike Srpske, istakao je Feraget.

Podsjetimo pored Davora Dragičevića iste kaznene prijave podnesene su i protiv poslanika u Narodnoj skupštini RS Draška Stanovikovića te člana grupe “Pravda za Davida” Željka Dabića.

Prema Krivičnom zakonu RS za djelo za koje se terete navedena lica predviđena je kazna od jedne do osam godina.

Izvor
6yka / Tatjana Čalić
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!