Sport

Srbija “slomila” Koreju, “orlovima” prva pobjeda

Muška rukometna reprezentacija Srbije pobijedila je Koreju rezultatom 31:29 u četvrtom kolu Svjetskog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj.

Izabranici Nenada Peruničića nisu odigrali najbolje u posljednja dva duela, ali su protiv ekipe iz Azije ipak uspjeli da dođu do prve pobjede na šampionatu.

Srbe je do pobjede u ovom meču u Mercedes Benz Areni u Berlinu predvodio Vukašin Vorkapić sa sedam golova, Ilić je dao pet, dok su Radivojević, Kukić i Marsenić postigli po četiri gola.

Srbiji je ovo treći osvojeni bod na prvenstvu, a “orlovi” i nemaju baš velike šanse da se plasiraju dalje, pošto tri najbolje selekcije prolaze u narednu rundu.

Situaciju u grupi zakomplikovao je Brazil pobjedom protiv Rusije 25:23, pa će mu za plasman u narednu fazu biti dovoljno da u posljednjem kolu savlada Koreju. Sa druge strane, Srbija za prolaz mora da “navija” za Koreju, a potom u četvrtak, u posljednjem kolu, savlada domaćina Njemačku.

Izvor
NN
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!