Društvo

Višković: Izmjene Krivičnog zakona u prvom kvartalu ove godine

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas Srni da bi u prvom kvartalu ove godine trebalo da budu utrđene izmjene i dopune Krivičnog zakona Srpske, jer su pojedini članovi zakona slabo primjenjivani u praksi ili nisu bili dovoljno jasni.

Višković je rekao da se razmatra i mogućnost da bude propisana zatvorska kazna od tri i više godina za sve koji ne poštuju odluke organa Republike Srpske, te da se o ovome čeka mišljenje stručne javnosti.

Loading...

“Ukoliko ne bude pravnih smetnji, svakako ćemo ovo uvrstiti u izmjene i dopune Krivičnog zakona. Formirana je radna grupa s ciljem analize zakonske regulative, a posebna pažnja biće posvećena problematici koja se odnosi na radne odnose”, dodao je Višković.

On očekuje da će uskoro biti završena analiza da bi Vlada mogla da odluči u kom dijelu će biti izvršene izmjene i dopune Krivičnog zakona Republike Srpske.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je ranije da će u Narodnoj skupštini biti razmatrane izmjene i dopune Krivičnog zakona Srpske kojima će biti propisana zatvorska kazna od tri i više godina za sve koji ne poštuju odluke organa Republike Srpske.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!