Politika

Vukajlović: Stanivuković priznao da je zloupotrijebio tragediju porodice Dragičević

Svojim posljednjim istupima u sarajevskim medijima, poslanik PDP-a Draško Stanivuković, priznao je da je zloupotrijebio tragediju porodice Dragičević u političke svrhe i da je njegov osnovni cilj širenje talasa protesta u Banjaluci i regionu, izjavio je danas Stojan Vukajlović odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka.

Povodom Stanivukovićevih izjava federalnoj agencija “Patrija” kojim je izrazio očekivanje da će se, poslije Banjaluke i Beograda, talas protesta preseliti i u druge gradove regiona, sa ciljem promjene vlasti, Vukajlović tvrdi da ove izjave nedvosmisleno ukazuju na političku zloupotrebu slučaja “Dragičević”.

Loading...

“Nakon što je 30. decembra lično predvodio proteste, koji su doveli do prekida novogodišnjih koncerata, čime je svom gradu nanio milionsku štetu, Stanivuković sada otvoreno priznaje da cilj protesta nije imao apsolutno nikakve veze sa stradanjem mladog Davida Dragičevića nego da zapravo želi da se protesti šire, sa ciljem promjena vlasti. Ovdje je više nego jasno da politikanti, poput njega, žele da ovu tragediju iskoriste za potpuno druge ciljeve, vođeni nerazumnim političkim ambicijama”, ističe Vukajlović.

Vukajlović je podsjetio Stanivukovića da bi cilj protesta i grupe “Pravda za Davida” valjda trebao biti rasvjetljavanje slučaja “Dragičević”, a ne širenje protesta, koje priziva.

“Ako je cilj zapravo širenje protesta u regionu, zašto je onda Banjaluka poligon za takve projekte, i u kojim je to političkim kuhinjama donesena odluka da upravo iz Banjaluka krene regionalna revolucija”, upitao je Vukajlović.

On je ukazao i da je Stanivuković nedavno izjavio kako se “bori za iste vrijednosti” sa hrvatskim političarem Ivanom Pernarom i upitao ga da li povući tu izjavu nakon što je Pernar ovih dana izjavio da “u BiH treba raspustiti entitete i uvesti jedinstvenu državu”.

Izvor
RTRS
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!