Društvo

Banjalučki advokat najavio kolektivnu tužbu zbog napada na građane

Advokat Milan Malešević iz Banjaluke najavio je kolektivnu tužbu protiv pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova RS i pojedinih tužilaca u vezi sa napadom specijalaca na grupu „Pravda za Davida“ 25. i 30. decembra.

– Trebaće vremena da se sve to objedini u jednu tužbu, ali namjeravam to da uradim. Ne bih volio da idu pojedinačno, nego u jedan postupak. Ako bi sve to došlo do suda za ljudska prava u Strazburu, onda bismo imali mnogo više šansi za uspjeh – istakao je Malešević.

Loading...

Malešević tvrdi da osnova za tužbu i te kako ima, jer su mnogi koji su okupljeni u grupi „Pravda za Davida“ pretrpjeli ogromnu materijalnu i nematerijalnu štetu. On dodaje da mnogi i dalje trpe razne pritiske.

– Pojedini su na bolovanju i umanjena im je plata. Nekima su polomljeni udovi i rebra. Svi su pretrpjeli strah i osjećaju ga i dalje, kao i duševnu bol zbog svega što su prošli. Ako dodamo da je riječ o državnom teroru, šanse za uspjeh na nekoj nezavisnoj instanci drastično rastu – kazao je Malešević.

On dodaje da svi građani prema kojima su primijenjeni sila i zastrašivanje nisu slomljeni. Malešević kaže da su oni sada „duplo motivisaniji da istraju u borbi za istinu i pravdu“.

– Mislili su da će ih tako slomiti, ali nisu u tome uspjeli. Mislili su da će silom riješiti sve, a ljudi su sad odlučniji nego ikada da idu do kraja. Vidjećemo da li će onima koji su odgovorni za premlaćivanje biti do smijeha ako ovaj predmet dođe do Strazbura – kazao je Malešević.

Izvor
srpskacafe / Goran Dakić
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!