Politika

PDP: Deklaracija HNS-a neprihvatljiva, pozivamo SNSD da se odredi

“Svako jednostrano igranje prijedlozima izmjene Ustava BiH i administrativno-teritorijalne reorganizacije može donijeti nemjerljivu štetu Republici Srpskoj i u tom smislu Deklaracija HNS-a je za nas apsolutno neprihvatljiva“, rekla je za Vijesti.ba portparolka Partije Demokratskog progresa Anja Petrović i dodala:

„Nemamo ništa protiv da se o odnosima unutar Federacije BiH dogovaraju predstavnici hrvatskog i bošnjačkog naroda, sve dok ti dogovori nisu na štetu Srba koji žive u tom entitetu i dok ne zadiru u nadležnosti i teritorijalni integritet Republike Srpske“.

Petrovićeva je istakla da nije iznenađena izostankom reakcije vladajućih stranaka u Republici Srpskoj:

„Partija demokratskog progresa pokazala je spremnost na svesrpsko jedinstvo kada su u pitanju mehanizmi zaštite ustavnih nadležnosti Republike Srpske i pored ogromnih i nepremostivih razlika koje imamo sa vladajućom političkom strukturom u Republici Srpskoj.

– S toga pozivamo i SNSD, stranku koja vrši vlast u Republici Srpskoj i pretenduje da bude dio nove vlasti u BiH, da se nedvosmisleno odredi po pitanju ovih opasnih namjera njihovih strateških partnera iz HDZ BiH. Ako uzmemo u obzir istorijat pogubnih odluka, poput stavljanja potpisa njihovog lidera na Prudski sporazum, koji je podrazumijevao četiri teritorijalne jedinice u Bih bez postojanja Republike Srpske, ne bi nas iznenadilo da ćutanje SNSD-a povodom Deklaracije HNS-a predstavlja zapravo znak odobravanja za teritorijanu reorganizaciju BiH“, zaključila je Petrović.

Izvor
Vijesti.ba
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!