Politika

Višković: Vlada vodi računa o ravnomjernom razvoju Srpske

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da Vlada vodi računa o ravnomjernom razvoju svakog mjesta na teritoriji Srpske.

Tokom skupštinske rasprave o Nacrtu Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srpske, Višković je rekao da ima mnogo posla na istoku i zapadu Srpske i da će se napraviti prioriteti na osnovu kojih će se realizovati projekti.

Višković je rekao da je Vlada Republike Srpske uputila dopis Vladi Crne Gore u kojem se traži kontakt tačka u Šćepan Polju, kako bi se mogao graditi put Foča – Šćepan Polje.

“Imamo obezbijeđena sredstva, ali ne možemo krenuti u realizaciju ovog projekta sve dok od Crne Gore ne dobijemo kontakt tačku za izgradnju mosta u Šćepan Polju i graničnog prelaza”, istakao je Višković.

Višković je rekao da je zatražio od resornog ministra u Vladi Republike Srpske da zamoli predstavnike Savjeta ministara da to urade i oni, jer je to njihova obaveza.

Prema njegovim riječima, Savjet ministara treba da obezbijedi saglasnost Vladi Republike Srpske za izgradnju tri hidrocentrale na srednjem toku Drine kapaciteta 400 megavata, ističući da postoje interesovanja investora iz Srpske i Srbije za njihovu izgradnju.

On je rekao da će ovih dana biti raspisan tender za izgradnju HE “Buk Bijela” na rijeci Drini.

“Po ubrzanoj proceduri Holdingu `Elektroprivreda Republike Srpske` izdali smo koncesiju za HE `Foča` i `Paunci` kako bi se ubrzala procedura za osnivanje zajedničkog preduzeća sa `Elektroprivredom Srbije` da se krene u izgradnju ove dvije hidroelektrane”, istakao je Višković.

Višković je rekao da postoji mnogo dobrih kilometara magistralnih puteva kroz Hercegovinu, ističući da je jedina kritična tačka koju će Vlada Republike Srpske rješavati u narednom periodu Brod na Drini – Tjentište.

“Ovaj dio puta kada se uradi i sanira Hercegovina će imati solidnu putnu mrežu”, napomenuo je Višković.

Višković je zaključio da će Vlada graditi kritične dionice puteva po prioritetima.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!