Društvo

Advokatima uplaćeno 1,1 milion maraka

Advokatima koji brane optužene po službenoj dužnosti danas je uplaćeno 1,1 milion maraka po osnovu zaostalih dugovanja i utuženih potraživanja, rekao je Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srspke.

On je rekao da dugovanja advokatima, koja su se nagomilala na 4,3 miliona KM, datiraju jos iz 2010. godine.

Loading...

“Vlada za ovu godinu ima spremnih 2,9 miliona maraka, a ostatak duga plaćaće u jednakim mjesečnim ratama, rekao Višković.

Skupštini Advokatske komore Republike Srpske u subotu, na kojoj će biti odlučeno o štrajku advokata, pristvovaće i ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović.

Iako su krajem prošle godine odlučili da od 1. februara stupe u štrajk, advokati u Republici Srpskoj u subotu će još jednom na sjednici Skupštine Advokatske komore Republike Srpske odlučivati o tome. Kako sada stvari stoje, vrlo je moguće da će ranija odluka biti stavljena van snage.

U Ministarstvu pravde Republike Srpske kažu da su analizirali sva potraživanja advokata te da su pripremili i način izmirivanja svih obaveza prema advokatima po službenoj dužnosti.

“Smatramo da nema razloga za obustavu rada, kao i da ćemo s Advokatskom komorom pronaći način da ni ne dođe do bilo kakve obustave. Vjerujemo da ćemo do takvog odgovora doći na već zakazanoj sjednici Skupštine Advokatske komore Republike Srpske”, rekli su u Ministarstvu pravde.

Višković je dodao i da će prioritet Vlade biti izgradnja autoputa od Doboja prema Bijeljini, dok će autoput Banjaluka-Prijedor-Novi Grad biti drugi na listi prioriteta.

Izvor
ATV
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!