Banjaluka

Banjaluka: Zabranjena obuka vozača u vrijeme saobraćajnih zagušenja

Gradske vlasti u Banjaluci zabranile su od danas obuku kandidata za vozače u centru grada i na drugim važnijim pravcima u vrijeme najgušćeg saobraćaja, s ciljem sprečavanja gužvi.

Zabrana se odnosi isključivo na vrijeme najvećih zagušenja u saobraćaju, odnosno od 7.30 do 8.30 časova i između 15.00 i 17.00 časova, saopšteno je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Prema naredbi, u Aleji Svetog Save i Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića, ubuduće je zabranjeno obučavanje i ispitivanje kandidata za vozače, u vremenu od 7.30 do 8.30 i od 15.00 do 17.00 časova, a koje predstavlja časove u kojima se pojavljuju najveća saobraćajna opterećenja.

Naredbom su utvrđene ulice u centralnoj zoni urbanog područja grada gdje je zabranjena obuka i ispitivanje kandidata za vozače, kao i ulice u kojima se nalaze Centar urgentne medicine i Služba hitne pomoći, čime se želi izbjeći mogućnost da se zbog obuke kandidata usporavaju vozila Hitne pomoći.

I na javnim parkiralištima na kojima je uvedena naplata parkiranja, takođe je zabranjena obuka i ispitivanje kandidata.

U Odjeljenju podsjećaju da na području grada postoji dovoljan broj javnih parking-prostora gdje se ne vrši naplata, te se ovom regulativnom mjerom neće uticati na kvalitet obuke.

Naredba je donesena sa ciljem da se unaprijedi proces obuke vozača na području Banjaluke, a da ona ne utiče negativno na nesmetano odvijanje saobraćaja i smanjenje saobraćajne usluge, navode u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Početna obuka kandidata obavljaće se na novouređenom poligonu na prostoru između Bulevara Milutina Milankovića i Ulice Branka Perduva kod Јelšingarada.

Površina poligona je 3.500 metara kvadratnih na kojem se nalazi i kružna raskrsnica od montažnih elemenata, na kojoj će budući vozači steći prva iskustva i znanja o vožnji kroz kružne raskrsnice.

Poligon omogućava obučavanje vozača za parkiranje, promjenu i držanje pravca unutar saobraćajne trake, poštovanje prava prvenstva i drugo.

Naredbom je predviđeno da se obuka vozača za teretnjake i autobuse može vršiti i na usponima u naselju Starčevica ili ulicama Marije Dimić i Njegoševe, a sve s ciljem da bi se budući vozači teretnih vozila i autobusa što kvalitetnije obučili.

“Izmjene Naredbe proizašle iz zajedničkih sastanaka i koordinisanih aktivnosti Odjeljenja za saobraćaj i puteve, Odjeljenja za inspekcijske poslove, Zavoda za obrazovanje odraslih pri Ministartsvu prosvjete i kulture Republike Srpske i predstavnika auto-škola”, napominju iz gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!