Politika

Govedarica: Srpska i srpski narod nemaju šta da rade u NATO

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica rekao je da u Republici Srpskoj trenutno postoje identični politički stavovi u vezi sa članstvom BiH u NATO i da ne vidi mogućnost da bilo koja parlamentarna stranka iz Srpske prihvati ubrzani put prema ovoj vojnoj organizaciji.

On je poručio da Srpska i srpski narod nemaju šta da rade u NATO savezu i da će slijediti sve poteze Srbije i zajedno sa njom donositi odluke o daljem kretanju.

Loading...

“Republika Srpska je čamac koji nema gdje da zaveže uže, osim na brod koji se zove Srbija”, rekao je Govedarica novinarima u Doboju i dodao da Bošnjaci i Hrvati imaju intenciju da se politički integrišu u NATO, jer su Hrvatska i Turska njene članice.

Govedarica tvrdi da SDS nikada nije mijenjao svoj stav o NATO integracijama za razliku od SNSD-a.

Komentarišući prijedlog Izvršnog komiteta SNSD-a strankama iz Republike Srpske u parlamentu BiH da formiraju čvrstu koaliciju za Srpsku, Govedarica je rekao da je političkoj platformi SDS-a iz 2018. godine definisano da je potreban usaglašen stav i djelovanje sa političkim organizacijama koje gledaju Republiku Srpsku i BiH realnim očima iz prizme Srpske i izražena spremnost na razgovore bez prejudiciranja kakvi će biti rezultati.

Govedarica je poručio da je stav SDS-a da se što prije izabere novi saziv Savjeta ministara, te da predsedavajući treba da bude Srbin iz Republike Srpske.

“Bio sam u pravu kada sam rekao da SDA mali problem želi da riješi tako što pravi veliki”, rekao je Govedarica i poručio da politički akteri treba da “spuste loptu”.

Komentarišući političku blokadu u Federaciji BiH, Govedarica smatra da su potezi SDA zabrinjavajući.

“Treba spustiti loptu na zemlju kako bi se izabrala vlast u svim kantonima. Treba da se definiše pozicija izabranih predstavnika u Domu naroda federalnog parlamenta, da se izabere i Savjet ministara i Dom naroda parlamenta BiH kako bi profunkcionisala vlast i počela se baviti problemima građana”, naveo je Govedarica.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!