Banjaluka

„Prijedorputevi“ kažnjeni zbog kašnjenja na izgradnji vodovoda

Gradska uprava kaznila je kompaniju „Prijedorputevi“ zbog kašnjenja na izgradnji dijelova velikog vodovodnog sistema „Crno vrelo“, koje treba da obezbjedi snabdijevanje vodom za 20.000 potrošača sa rubnih područja Banje Luke i Prijedora.

Prema izvještaju Odjeljenja za komunalne poslove, utvrđeno je da su „Prijedorputevi“ kasnili sa izvođenjem radova na podsistemu „Zvijezda“, jednog od ključnih dijelova projekta „Crno vrelo“.

Loading...

Nadzorni organi Odjeljenja za komunalne poslove utvrdili su da su radovi na kraku B (mreža na području Dedića lokve i Donjih kola) i C (od rezervoara „Zvijezda“ do Đurića glavice) završeni u predviđenom roku, dok radovi na kraku F (područje sela Bistrica) kasne i do sada je realizovano tek 50 odsto ugovorenih radova.

-Zbog kašnjenja u realizaciji radova na kraku F, u dužini od 1.688 metara izvođač radova je sankcionisan sa pet odsto u skladu sa Članom 5. osnovnog ugovora- ističu u Odjeljenju.

Na zahtjev izvođača, rok za završetak ovih radova je već jednom produžavan, ali ni novi rok nije ispoštovan.

-U tom perodu bile su loše vremenske prilike ali su radovi nastavljeni i očekuje se da bi u narednih desetak dana trebali biti završeni – ističu u Odjeljenju.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!