Hronika

Objavljen videosnimak krađe većeg broja mobitela u Velikoj Kladuši (VIDEO)

Na društvenim mrežama objavljen je snimak krađe mobitela u velikokladuškoj poslovnici PC Marketa, a u ovoj firmi tvrde da su krađu počinili strani državljani – migranti.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova USK potvrdili su nam da im je prijavljen navedeni slučaj krađe.

Loading...

“Sinoć u 21:25 sati prijavljeno je da je u ulici Milana Popovića jedna osoba ili više njih provalilo u objekt firme PC Market. Pritom su otuđili veći broj mobilnih telefona ukupne vrijednosti od 5.000 do 6.000 KM. Uviđaj su uradili pripadnici kriminalističke policije te je konstatovano da se radi o krivičnom djelu teške krađe”, rekao je za Klix.ba Ale Šiljdedić, glasnogovornik MUP-a USK.

On je rekao da se provodi daljnja istraga i da će se tek trebati utvrditi ko su počinioci.

“Mi ne možemo potvrditi da se radi o migrantima, no izvršiće se uvid u snimak videonadzora te će više stvari biti poznato nakon toga. Za sada nema potvrde o počiniocima krivičnog djela”, napomenuo je.

Prema izvještaju MUP-a USK, sinoć je u Velikoj Kladuši zabilježeno šest krivičnih djela krađe, a u većini su, prema tvrdnjama policije, učestvovali migranti.

“Četiri krivična djela su teške krađe, odnosno provale u automobile i trgovačke radnje. Pored toga, zabilježene su dvije krađe u objektu centra Bingo, gdje su zaštitari uočili migrante da uzimaju različite proizvode i pokušavaju ih prokrijumčariti ispod odjeće. Oni su ih zadržali do dolaska policije”, dodao je Šiljdedić.

Izvor
Klix
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!