Banjaluka

Dva miliona KM za novi put za Motike

istracije.

– Prema projektu, biće izgrađeno 1,2 kilometra moderne saobraćajnice, na potezu od tzv. Žutih zgrada na Petrićevcu do objekta „Pavlović tursa“ u Motikama. Projektom je predviđena potpuna i sveobuhvatna rekonstrukcija ove saobraćajnice, što podrazumijeva i izgradnju kompletne komunalne infrastrukture – navode iz nadležnog odjeljenja.

Izgradnjom nove saobraćajnice u Ulici kralja Aleksandra I Karađorđevića, Motike će, kao jedno od brzorastućih prigradskih naselja sa znatnim prilivom novog stanovništva, biti znatno bolje povezane sa ostatkom grada.

– Saobraćajnica će biti širine šest metara, sa obostranim trotoarima širine 1,5 metar, fekalnom i oborinskom kanalizacijom i javnom rasvjetom – kazali su u nadležnom odjeljenju.

Prema projektu, rok za izvođenje radova iznosi 180 radnih dana od uvođenja izvođača radova.

Predsjednica Savjeta Mjesne zajednice Motike Vedrana Marčetić, kazala je da stanovnici ovog dijela grada s nestrpljenjem očekuju početak gradnje saobraćajnice koja predstavlja žilu kucavicu njihovog naselja. Ona ukazuje na to da stanovnici Motika već dugi niz godina koriste lošu i neuslovnu saobraćajnicu.

– Saobraćajnica je trenutno u veoma lošem stanju i vapi za rekonstrukcijom i uređenjem. Zahvalni smo Gradskoj upravi koja je prepoznala značaj ove saobraćajnice kako za naše naselje tako i za cijeli grad. Izgradnjom nove saobraćajnice, život će nam u mnogim segmentima biti olakšan, a pogotovo će naši najmlađi imati mnogo bolju bezbjednost prilikom kretanja – zaključila je Marčetić.

Izgradnja puta za Motike, koja će biti finansirana novcem iz emisije gradskih obveznica, najveće je ovogodišnje ulaganje u izgradnju i rekonstrukciju saobraćajnica na području grada.

Ključne riječi

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!