Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Privreda

Čepurin: Očekujemo čuvenu srpsku rakiju i sireve

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin danas je pozdravio usaglašavanje teksta sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Evroazijske unije.

– Očekujemo da na tržišta Evroazijske ekonomske unije, sa više od 180 miliona ljudi, stignu čuvena srpska rakija, sirevi i drugi srpski proizvodi – istakao je Čepurin.

On je u objavi na svom nalogu na Tviteru naveo da će realizacija tog dokumenta doprinijeti i jačanju atraktivnosti Srbije za investitore.

U Moskvi su juče ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić i ministar trgovine Evroazijske unije Veronika Nikišina usaglasili konačan tekst Sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Unije.

– Nismo dobili sve što smo htjeli, ali ćemo imati više robe na bescarinskom režimu nego do sada. Tako će naši proizvođači moći da izvoze u neograničenim količinama sve vrste voćnih rakija, kao i sve vrste ovčijeg i kozijeg sira -rekao je Ljajić.

Ljajić je precizirao da će se, osim Rusije, Bjelorusije i Kazahstana, sa kojima je Srbija do sada imala bilateralne sporazume, novi unificirani sporazum odnositi i na Јermeniju i Kirgiziju.

On je naveo da je Srbija dobila i kvotu od 2.000 tona za izvoz cigareta, kao i za 87.500 litara vinjaka, 400 tona polutvrdog i tvrdog kravljeg sira, napomenuvši da se ostale vrste sira već nalaze na bescarinskom režimu.

(SRNA)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Izdvojeno
Close
Back to top button