Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

“Karitas” donirao UKC-u bolesničke krevete, ormariće i drugu opremu

Predstavnici Humanitarnog udruženja “Karitas” iz Gradiške uručili su danas Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Republike Srpske u Banjaluci donaciju – bolesničke krevete, ormariće, stolice i kolica za veš.

Predstavnik “Karitasa” Snježana Hrvačević rekla je novinarima da je donacija obezbijeđena u saradnji sa njemačkim udruženjem “Katolički pomoćnik za njegu” iz grada Esena.

Hrvačevićeva je navela da je ovo jedna od donacija klinikama za onkologiju i ginekologiju UKC-a i dodala da je prošle godine i sama bila njihov pacijent, te da je, kako kaže, uspjela da ocijeni kakve su im potrebe.

– Riječ je o nastavku donacije od prošle godine. Klinici za onkologiju je doniran 31 krevet i 300 kilograma posteljine. Pošto potrebe nisu zadovoljene, obezbijedili smo ovu donaciju u kojoj je 61 krevet, te isti broj ormarića, dušeka i drugih stvari – rekla je Hrvačevićeva.

Ona je pozvala organizacije na čijem su čelu žene da se udruže i da zajedničkim snagama obezbijede donacije onima kojima je to neophodno.

Pomoćnik generalnog direktora UKC-a za ljudske resurse Zoran Mavija zahvalio je na donaciji i istakao da se nastavlja saradnja sa ovom organizacijom, na zadovoljstvo pacijenata koji se liječe u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

– Radi se o kvalitetnim bolesničkim krevetima i pratećoj opremi. Mi smo velika zdravstvena ustanova i ovakve donacije su uvijek dobrodošle – rekao je Mavija.

Mavija je naveo da Univerzitetski klinički centar ispunjava kritetijume i posjeduje sve što je neophodno za njegov rad.

(SRNA)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button