Politika

Vlada Srpske će omogućiti što više investicija u realni sektor

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izrazio je na današnjem sastanku sa ambasadorom Italije u BiH Nikolom Minasijem opredijeljenost Vlade da nizom mjera, aktivnosti i zakonskih rješenja omogući što više investicija u realni sektor, te zadrži postojeća i otvori nova radna mjesta.

Višković je predstavio aktivnosti i mjere koje Vlada namjerava da sprovede u narednom periodu po pitanju unapređenja poslovne klime, uslova za ulaganja u Srpsku, podrške realnom sektoru, te rasterećenju privrede, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Loading...

Minasi je istakao da u Republici Srpskoj posluje veliki broj kompanija iz Italije koje zapošljavaju domaću radnu snagu, te da je namjera da se privredna i ekonomska saradnja nastavi i u budućnosti.

Razgovarano je i o projektima koje realizuju italijanske kompanije u Republici Srpskoj i naglašeno da su turizam, poljoprivreda, metalna industrija, informaciono-komunikacione tehnologije – sektori sa raspoloživim potencijalom za razvoj novih projekata sa italijanskim investitorima.

Na sastanku je bilo riječi i o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u Srpskoj i BiH, sa naglaskom na privrednu saradnju.

Italija je prošle godine bila na drugom mjestu po ostvarenoj spoljnotrgovinskoj razmjeni sa Republikom Srpskom.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!