Politika

Prodanović: O skupu Ravnogorskog pokreta nije raspravljano jer nema relevantnih informacija

Delegat u Domu naroda PS BiH Lazar Prodanović rekao je da Dom naroda danas nije raspravljao o nedavnom skupu koji je u Višegradu organizovao Ravnogorski pokret jer nije bilo relevantnih informacija o tom događaju.

– Nemamo relavantne informacije, nema nikakvih problema da Dom naroda razmatra ukupnu bezbjednosnu situaciju kada nadležno ministarstvo dostavi informaciju i stavove nadležnih agencija – rekao Prodanović za N1.

Prodanović je ocijenio da je skupu koji je održan u nedjelju, 10. marta u pojedinim medijima dato jako puno pažnje, te dodao da bi, ukoliko je bilo incidenata, to trebalo da privuče pažnju policije.

– Smatram da bi Ministarstvo bezbjednosti u Savjetu ministara /u tehničkom manadatu/, Obavještajno-bezbjednosna agencija, Agencija za istrage i zaštitu i nadležne policijske institucije iz Republike Srpske trebalo da dostave informaciju na osnovu koje bi se zauzeo stav – naveo je Prodanović.

Prema njegovim riječima, ukoliko tužilaštvo ima informacije, treba ih proslijediti sudu, koji bi potvrdio eventualnu optužnicu zbog govora mržnje i prijetnji.

– Mi iz SNSD-a smatramo da bi trebalo imati obazriv stav prema događajima koji izazivaju uznemirenost. Na tom skupu nije bio bilo koji politički predstavnik iz Republike Srpske, mediji iz Republike Srpske su apsolutno ignorisali takav slučaj – naveo je Prodanović.

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH nije prihvatio prijedlog hrvatskog delegata Zlatka Miletića da se dnevni red dopuni tačkom “javna osuda skupa” održanog 10. marta u Višegradu, u organizaciji Ravnogorskog pokreta. Od 14 prisutnih delegata za je glasalo šest, a protiv je bilo osam.

Članovi Ravnogorskog pokreta otadžbine Srpske u nedjelju, 10. marta, su položili cvijeće na Spomenik palim borcima u Višegradu, a potom su u Dobrunskoj Rijeci obilježili 73 godine od hapšenja načelnika Štaba vrhovne komande Јugoslovenske vojske u otadžbini đenerala Dragoljuba Mihailovića.

Predsjednik Ravnogorskog pokreta Višegrad Miro Јeremić rekao je ranije da na skupu u Višegradu nije zabilježen nijedan incident, kao i da Granična policija BiH nije zabilježila prelazak granice lica koja su problematična.

Međutim, sama činjenica da je skup održan izazvala je burna reagovanja u Federaciji BiH, kao i pojednih predstavnika međunarodne zajednice.

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!