Društvo

Od raka dojke sve češće obolijeva mlađa populacija

Od raka dojke sve češće obolijeva mlađa populacija, a u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci lani je zbog ove bolesti operisano 487 žena, rekla je predsjednik Saveza žena oboljelih od raka dojke “Iskra” Banjaluka Suzana Kekić.

Loading...

Kekićeva je rekla novinarima da je važno raditi na prevenciji, kako bi ova opaka bolest bila otkrivena na vrijeme i uspješno liječena. 

“Ako se rak dojke otkrije na vrijeme, u 90 odsto slučajeva je izlječiv”, rekla je Kekićeva. 

Kekićeva je upozorila da se broj oboljelih od raka dojke povećava svake godine i kao da postoji epidemija. 

“Od raka dojke boluju čak i dvadesetogodišnjakinje, zbog čega radimo i edukacije po srednjim školama”, navela je Kekićeva. 

Darija Todić iz ovog udruženja rekla je da je karcinom dojke najčešći u svijetu, te da je posebno izražen na ovim prostorima. 

“Zato pregledi treba da se obavljaju svake godine”, navela je Todićeva i dodala da i muškarci obolijevaju, zbog čega je potrebno da idu na ultrazvučne i mamografske preglede. 

Predstavnici Saveza žena oboljelih od raka dojke “Iskra” upriličili su danas na banjalučkom Trgu Krajine “Dan narcisa” i građanima dijelili narcise i brošure, kako bi kod njih probudili svijest o raku dojke i važnosti njegove prevencije.
 

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!