Politika

Cvijanović: Fokus na jačanju privrede i povećanju broja zaposlenih (VIDEO/FOTO)

U Banjaluci je održan sastanak predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, rukovodstvom Vlade Srpske i predsjednicima parlamentarnih stranaka koje čine većinu u Narodnoj skupštini.

Pres konferencija iz Palate Republike

Pratite #uživo na #FB stranici #RTRS #info #srpska #golive #Pres #konferencija iz #Palate #Republike

Gepostet von RTRS vijesti am Montag, 18. März 2019

Sastanku u Palati Republike prisustvovali su premijer Srpske Radovan Višković, potpredsjednici Vlade Anton Kasipović i Srebrenka Golić, kao i predsjednici stranaka vladajuće većine u Narodnoj skupštini – DNS-a Marko Pavić, SP-a Petar Đokić, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, Demosa Nedeljko Čubrilović, dok NDP predstavlja Vojislav Gligić.

Na sastanku je razgovarano o radu Vlade, aktuelnoj političko-ekonomskoj situaciji i formiranju vlasti na nivou BiH.

Cvijanovićeva je navela da je razgovarano o gradnji puteva, hidrocentrala i magistralnog gasovoda kroz Srpsku, a potom i sekundarnog gasovoda prema lokalnim zajednicama.

Predsjednica Srpske je rekla da su ovakvi sastanci bitni i da se nastavlja zajednički rad na važnim projektima.

– Važno je da se okupimo i zadovoljna sam zajedničkim radom. Idemo u susret 100 dana Vlade. Do sada smo imali povećanje plata zaposlenih u obrazovanju i kulturi sa visokom stručnom spremom i zaposlenih u MUP-u Srpske sa srednjom stručnom spremom, kao i povećanje penzija – rekla je ona.

Cvijanovićeva je rekla da Republika Srpska ide krupnim koracima naprijed i da je fokus vlasti na jačanju privrede i povećanju broja zaposlenih.

– Stvaraćemo pretpostavke za bolju privredu. Zadovoljni smo rastom BDP-a od 3,5 odsto, a naše opredjeljenje ostaje rast na 4,5 ili pet odsto. Radićemo sa našim partnerima i na povećanju plata – rekla je ona.

Cvijanovićeva je istakla da je opredjeljenje koalicionih partnera institucionalna stabilnost, za koju je pretpostavka politička stabilnost.

Predsjednica Srpske je rekla da očekuju brzo formiranja Savjeta ministara.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!