Društvo

Vratiti nazive ulicama koje su nosile po oslobodiocima Sarajeva 1945. godine

Predsjednik Јevrejske zajednice u BiH Јakob Finci bezrezervno je podržao inicijativu Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH da se ulicama vrate nazivi koje su nosili po oslobodiocima Sarajeva 6. aprila 1945. godine, prvenstveno po ljudima i komandantima koji su iznijeli teret sarajevske operacije i oslobođenja grada 1945, saopštio je ovaj odbor.

U saopštenju se navodi da su Finci i predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH Đorđe Radanović na današnjem sastanku razgovarali o inicijativi koju je pokrenuo ovaj odbor, a tiče se izmjene naziva ulica u Kantonu Sarajevo.

Loading...

Radanović i Finci su se tokom razgovora u prostorijama Јevrejske opštine u Sarajevu saglasili da je pitanje naziva ulica u tom gradu u suštini civilizacijsko pitanje, pitanje odnosa prema fašizmu i antifašizmu, ističu iz Odbora.

– U gradu koji kao Dan grada slavi 6. april, dan kada su antifašističke jedinice oslobodile grad od fašista, danas ulice i škole nose imena po osuđenim fašistima – dodaje se u saopštenju.

Odbor za zaštitu prava Srba ističe da će i u budućnosti nastaviti da ukazuje na diskriminaciju prema Srbima koja se sprovodi u FBiH.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!