Politika

Kovačević: Srbi su najveće žrtve raspada Jugoslavije

BANJALUKA – O Haškom tribunalu sudiće istorija na način da će sve koji su učestvovali u njegovom radu biti sramota što su bili dio političkog falsifikata, izjavio je Srni portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Loading...

Kometarišući doživotnu kaznu zatvora koja je danas izrečena prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžić, Kovačević je naglasio da su Srbi najveće žrtve raspada Jugoslavije, od Slovenije do Kosmeta, a da za to nisu dobili nikad pravnu satisfakciju.

“Siguran sam da će se za nekoga ko je potpuno neobjektivan i apsolutno pristrasan u budućnosti u srpskom narodu govoriti da je objektivan kao Haški tribunal. O tom tribunalu će suditi istorija na način da će sve koji su učestvovali u njegovom radu biti sramota što su bili dio političkog falsifikata”, rekao je Kovačević.

On smatra da je dobra stvar što je ovo definitivno kraj Haškog tribunala i da se dobija prilika da se u BiH dođe do bilo kakve vrste pomirenja.

“U nesrećnom građanskom ratu u BiH je poginulo oko 100.000 ljudi, a da je od toga više od 30.000 bilo Srba. Manje od dva odsto je presuda za zločine nad Srbima i ovo sasvim dovoljno govori kakva je uloga bila Haškog tribunala. Ona je bila sve drugo, osim pravda”, zaključio je Kovačević.

 Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove u Hagu izrekao je danas prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću drugostepenu presudu kojom ga je osudio na kaznu doživotnog zatvora.

Drugostepena presuda izrečena je nakon što su razmotrene žalbe odbrane i tužilaštva na prvostepenu, kojom ga je 2016. godine Haški tribunal osudio na 40 godina zatvora.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!