Banjaluka

Talić posjetio poljoprivrednike na Manjači (FOTO)

Gornji Lusići 20.03.2019. – Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić sa saradnicima posjetio je danas sela na platou Manjače i porazgovarao sa poljoprivrednim proizvođačima na ovom dijelu banjalučke gradske teritorije.

Talić je posjetio imanje Milana Lazičića u Gornjim Lusićima, poljoprivrednog proizvođača koji živi na 1000 m nadmorske visine, na krajnjem jugu banjalučke gradske teritorije, u želji da sazna sa kojim se sve poteškoćama suočava ova porodica koja se bavi stočarstvom.

U toku posjete selima na platou Manjače, predsjednik Skupštine grada Banjaluka, Zoran Talić, obišao je i poljoprivredna gazdinstva Dragoslava Savanovića i Drage Ilića u Lokvarima.

„Zahvalni smo predsjedniku gradske skupštine što je i pored niskih temperatura i snježnog pokrivača, posjetio ovaj dio banjalučke teritorije. Ovom prilikom smo upoznali predsjednika, sa problemom prepumpne stanice u Gornjim Lusićima, zbog koje domaćinstva u tom selu još uvijek nisu snabdjevena pitkom vodom.

Bilo je govora i o podsticajima poljoprivrednim proizvođačima na ovom prostoru, ali i o planovima mještana sela na Manjači, u oblasti turizma“, rekao je novinarima, Drago Ilić, poljoprovredni proizvođač iz Lokvara.

– Obišli smo danas nekoliko poljoprivrednih prozivođača u Lokvarima i Gornjim Lusićima, u selima koja se nalaze na najvišoj nadmorskoj visini, a pripadaju banjalučkoj gradskoj teritoriji. Bila je to prilika da saznamo sa kojim se poteškoćama suočavaju naši poljoprivrednici na ovom prostoru, ali i da porazgovaramo o mjerama koje Grad Banjaluka preduzima na podsticanju poljoprivredne proizvodnje. Razgovarali smo i o projektima mini sirana i mlijekomata čiju realizaciju već duže vrijeme zagovaramo, rekao je nakon obilaska sela na platou Manjače, predsjednik Skupštine grada, Zoran Talić.

On je napomenuo da pored poljoprivrede, ovaj dio banjalučke gradske teritorije ima velike potencijale u oblasti turizma, da bez velikih ulaganja Manjača može biti banjalučki Zlatibor.

Talić je naglasio da je sa konkretnim prijedlozima, upravo na ovu temu i predstavnicima Turističke organizacije sugerisao, na posljednjem skupštinskom zasjedanja tokom rasprave o stanju turizma na području grada.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!