Hronika

Mladić iz Srpca pucao pa pištolj sakrio u ormaru u spavaćoj sobi

SRBAC – U ormaru u spavaćoj sobi policija je pronašla pištolj, pretresajući kuću koju koristi Danijel D. (28) iz Srpca, osumnjičeni da je prije nekoliko dana pucao kod lokalne pekoteke.

Loading...

Taj mladić je potom uhapšen, a terete ga za ugrožavanje bezbjednosti, kao i nedozvoljeno držanje oružja.

Kako saznajemo, istraga je pokrenuta nakon što je policija saznala da je u nedjelju oko 21.30 neko pucao iz pištolja kod pekoteke u mjestu Kobaš.

“Tada niko nije ranjen, niti je taj slučaj prijavljen, ali je policija saznala da je neko ispalio više hitaca i počela da utvrđuje o kome se radi”, otkriva sagovornik “Nezavisnih”. Kako dodaje, policija je u ponedjeljak saznala identitet osumnjičenog, ali ga tada nije uspjela pronaći.

“Pronašli su ga i uhapsili 19. marta. Policija je pritom imala sudsku naredbu da pretrese kuću u kojoj Danijel stanuje, ali i prateće objekte”, pojašnjava naš sagovornik. Tokom pretresa su u ormaru u spavaćoj sobi pronađeni i oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

“U pitanju su pištolj i municija”, saopšteno je juče iz Policijske uprave Gradiška.

O svemu je upoznat dežurni tužilac. Odlučio je da osumnjičeni nakon ispitivanja bude pušten na slobodu. Međutim, protiv ovog dvadesetosmogodišnjaka će u redovnoj proceduri biti dostavljen izvještaj.

Krivični zakonik Republike Srpske propisuje i zatvorsku kaznu za nedozvoljeno držanje oružja.

“Ko neovlašteno na javnom mjestu nosi oružje čije je nabavljanje građanima dozvoljeno, a za koje nema oružni list, odnosno dozvolu za držanje oružja, biće kažnjen novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine”, navodi se u zakonu.

Za ugrožavanje bezbjednosti propisana je novčana kazna ili kazna zatvora do dvije godine.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!